Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Για δεύτερη ημέρα συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μετρό της Μαδρίτης με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αύξηση των αποδοχών τους ενόσω οι διαπραγματεύσεις με την τοπική κυβέρνηση συνεχίζονται αν και μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

BΗΡΥΤΟΣ.-- Στις 2 Μάη θα ανακοινωθούν οι αδειοδοτήσεις για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στα ανοιχτά του Λιβάνου, ανακοίνωσε, χτες, ο υπουργός Ενέργειας, Γκιμπράν Μπάσιλ, δηλώνοντας ότι έχουν εγκριθεί, στον πρώτο γύρο κατάθεσης προτάσεων, 46 εταιρείες διεθνείς και περιφερειακές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές «ExxonMobil» και «Chevron». Υπενθυμίζεται ότι τμήμα των ενεργειακών κοιτασμάτων βρίσκεται σε αμφισβητούμενη από το Ισραήλ περιοχή στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης κατά της διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν την Κυριακή καθώς τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό «επιβραβεύεται» το βασίλειο για την καταστολή και τη βία σε βάρος της. Χθες έγιναν νέες διαδηλώσεις όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

ΒΟΝΝΗ - ΝΤΟΧΑ.- Η γερμανική εταιρεία «Krauss Maffei Wegmann» είναι τελικά αυτή που εξασφάλισε το συμβόλαιο για την πώληση 20 αρμάτων μάχης τύπου «Leopard 2» στο Κατάρ, όπως διαρρεόταν χτες από διπλωματικές πηγές. Το αντίτιμο εικάζεται ότι φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επιβεβαιώθηκε η κλήτευση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γαλλικό δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποζημίωσης από τη γαλλική τράπεζα «Credit Lyonnais» με 400 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματία -και εμπλεκόμενου σε πολλές υποθέσεις εξαπάτησης και φοροδιαφυγής- Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος δήλωνε ότι η τράπεζα πούλησε εταιρεία του, μετά από συνεννόηση, σε υψηλότερο αντίτιμο από ό,τι του αποδόθηκε. Η αποζημίωση ήταν αποτέλεσμα διακανονισμού που δρομολόγησε η Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών επί Προεδρίας Σαρκοζί, του οποίου χρηματοδότης ήταν ο Ταπί. Η Λαγκάρντ ερευνάται για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ