Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Αξιωματούχος των ινδικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε χτες ότι ινδικές δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν σε «ελάχιστο χρόνο» στο Ιράκ, αν αυτό «ζητηθεί». Η κυβέρνηση Βάτζπαϊ επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει ανάπτυξη δικών της στρατευμάτων.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες στο ινδικό Κασμίρ, που οι αρχές αποδίδουν σε ισλαμιστές αντάρτες. Τέτοιες επιθέσεις είχαν να σημειωθούν σχεδόν ένα μήνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.- Εννέα μαθητές και ένας καθηγητής θεολογικής σχολής στην Καισάρεια σκοτώθηκαν από έκρηξη σε κοιτώνα, που αποδίδεται σε έκρηξη φιάλης υγραερίου. Ακόμη 13 άτομα τραυματίστηκαν.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.- Η βρετανική βιοτεχνολογική εταιρία «PPL Theraupeutics» και η «Bayer Biological Products» σταματούν πρόγραμμα παραγωγής γάλακτος εμπλουτισμένου με πρωτεΐνες για θεραπευτικούς σκοπούς από πρόβατα με... ανθρώπινα γονίδια. Η αφορμή που δόθηκε επισήμως είναι το υπέρογκο κόστος συνεχούς κλινικού ελέγχου του προγράμματος που διενεργείται στη Ν. Ζηλανδία.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Εάν η κυβέρνηση της Αυστραλίας συμπράξει με τις ΗΠΑ στη δημιουργία πυρηνικής ομπρέλας τότε θα προκληθεί νέα κούρσα διάδοσης των πυρηνικών όπλων, θα διαταραχτεί η σταθερότητα στην περιοχή του Ειρηνικού και η Καμπέρα θα ξαναγίνει πυρηνικός στόχος τρίτων χωρών αναφέρει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

ΣΕΟΥΛ.- Πάνω από 6.000 εργαζόμενοι της παλαιότερης νοτιοκορεατικής τράπεζας «Τσοχούνγκ» απήργησαν χτες για τρίτη μέρα αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησής της.

ΠΕΚΙΝΟ.- Επιδημία της λεγόμενης «ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας», που ξεσπά κάθε καλοκαίρι στη νότια σινική επαρχία Γκουάνγκντονγκ, προκάλεσε έως τώρα το θάνατο 18 παιδιών.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.- Υπό το κύμα καύσωνα που πλήττει την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, χτες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές με αποτέλεσμα την αποτέφρωση μεγάλων δασικών εκτάσεων, το θάνατο ενός βοσκού και τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

ΣΚΟΠΙΑ.- Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα του Κάστριοτ Χατζιρέτζα εντάχθηκε χτες στην «Ενωση για τη Δημοκρατική Ολοκλήρωση» του πρώην ηγέτη των Αλβανών αυτονομιστών της ΠΓΔΜ, Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με σχετική συμφωνία που υπογράφτηκε χτες στο Τέτοβο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ