Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.- «Κρίσιμο ρόλο» για την ένταξη της Κροατίας και της Σερβίας-Μαυροβουνίου στην ΕΕ παίζει η βελτίωση των διμερών σχέσεων, συμφώνησαν χτες στο Ζάγκρεμπ οι πρωθυπουργοί Κροατίας Ιβο Σαναντέρ και Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Αμφότεροι συζήτησαν την επιστροφή προσφύγων, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μειονοτήτων και υπέγραψαν συμφωνίες για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και των επιστημών.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Ολο το υπουργικό συμβούλιο απέλυσε χτες ο Κενυάτης Πρόεδρος Μουάι Κμπάκι σε μία προσπάθεια να αναστρέψει τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος μετά την απόρριψη της πρότασής του για συνταγματική αναθεώρηση στο πρόσφατο δημοψήφισμα απ' το 57% των ψηφοφόρων.

ΑΓΚΥΡΑ.- Η Βουλή της Τουρκίας«δεσμεύτηκε» χτες να «ερευνήσει» το αν πράγματι πίσω από τα γεγονότα στην πόλη Σεμντινλί - όπου αναφέρθηκε προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών - βρίσκονται πράγματι οι δυνάμεις ασφαλείας. Πολλοί δυσπιστούν για την ειλικρίνεια της δέσμευσης.

ΜΟΣΧΑ.- Υπερψηφίστηκε χτες στην Κάτω Βουλή με 370 ψήφους υπέρ και 18 κατά νομοσχέδιο που προβλέπει αυστηρό κρατικό έλεγχο επί των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το Κρεμλίνο προώθησε το νόμο αυτό για να αποτρέψει ενδεχόμενες προσπάθειες πρόκλησης μιας «βελούδινης επανάστασης» στη Ρωσία, κατά το υπόδειγμα Γεωργίας και Ουκρανίας. Ο βουλευτής Βίκτορ Ιλιούκιν του ΚΚΡΟ αντέτεινε ότι τα μέτρα έχουν στόχο «οργανώσεις της αντιπολίτευσης... δε θα τα υπερψηφίσουμε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ