Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ευρύτατης επιχείρησης, όπου έλαβαν μέρος 500 Βρετανοί αστυνομικοί «για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία». Σύμφωνα με το BBC, επτά άτομα συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ και ένα στην πόλη Μερσισάιντ, ενώ τα εντάλματα εκδόθηκαν βάσει του Αντιτρομοκρατικού Νόμου.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.- Νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήρθε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τρίτης, με τον φερόμενο ως ηγέτη της «Αλ Κάιντα» να δηλώνει πως ο Ζακαρίας Μουσαουί - μοναδικός καταδικασθείς στις ΗΠΑ σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη - δεν είχε καμία ανάμειξη στα τραγικά γεγονότα του 2001.

ΠΕΚΙΝΟ.- Εκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Χενάν της βόρειας Κίνας κόστισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων και παγίδευσε άγνωστο αριθμό άλλων, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.- Το απόγευμα χθες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο αποθήκευσης εμπορευμάτων του διεθνούς τουρκικού αεροδρομίου Ατατούρκ της Ιστανμπούλ (Κωνσταντινούπολης), που προκλήθηκε πιθανώς από βραχυκύκλωμα και είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και να υπάρξουν μεγάλες υλικές ζημιές.

ΑΓΚΥΡΑ.- Κούρδοι αντάρτες ανατίναξαν τμήμα αγωγού διαμετακομιδής φυσικού αερίου στην ανατολική Τουρκία την Τρίτη, προκαλώντας ανάσχεση της ροής του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Συνεργεία της κρατικής ενεργειακής εταιρίας Botas αποκαθιστούσαν χθες τις ζημιές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ