Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Με εγγύηση 225.000 δολαρίων αφέθηκε ελεύθερος ο Χοσεΐν Μουσαβιάν, πρώην διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και νυν στενός συνεργάτης του πολιτικού αντιπάλου του Προέδρου Αχμαντινετζάντ, πρώην Προέδρου και «θετικά αντιμετωπιζόμενου από τις ΗΠΑ» Χασεμί Ραφσαντζανί. Επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί τι κατηγορίες τον βαραίνουν, ανεπισήμως διέρρευσε ότι κατηγορείται για κατασκοπία.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Την ανάκτηση του ελέγχου διά της αγοράς εκ νέου δύο διυλιστηρίων που μέχρι σήμερα νεμόταν η βραζιλιάνικη «Petrobras» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας από τους δύο στενούς συμβούλους του Πολ Γούλφοβιτς, ο Κέβιν Κέλεμς, παραιτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέροντας ως αιτία το σκάνδαλο που αφορά τον Γούλφοβιτς.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Με διαδηλώσεις υπέρ και κατά της παρουσίας του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ ξεκίνησε χτες η πενθήμερη περιοδεία στη Βραζιλία. Η επίσκεψη του ποντίφικα στη χώρα θεωρείται κρίσιμη, δεδομένου ότι το Βατικανό ανησυχεί ιδιαίτερα για τη «διαρροή» πιστών προς άλλα δόγματα.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.-- Νέες διαδηλώσεις δασκάλων ενώπιον της έδρας της κυβέρνησης για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για την αύξηση των αποδοχών τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ προς τους συνεργάτες του και το Υπουργικό Συμβούλιο, για την ημερομηνία αποχώρησής του. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ο Μπλερ δεν προτίθεται να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέα δοκιμή του «Prithvi Ι», ενός βαλλιστικού πυραύλου με τη δυνατότητα να φέρει πυρηνική γόμωση και δραστικό βεληνεκές 250 χλμ., πραγματοποίησε χτες ο στρατός της Ινδίας στο ομόσπονδο κρατίδιο Ορίσα. Πριν ένα μήνα, ο ινδικός στρατός είχε δοκιμάσει τον βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς «Agni III», με βεληνεκές 4.000 χλμ., ικανό δηλαδή να πλήξει το Πεκίνο και τη Σαγκάη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ