Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε ποινή κάθειρξης 10 μηνών καταδικάστηκε ο Στίβεν Γκράιλς, δεύτερος τη τάξει στο υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ από το 2001 έως το 2005, για παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου σ' ένα σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Τζακ Αμπράμοφ, γνωστό άνθρωπο των λόμπι.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Ανώτατος δικαστής ζήτησε χτες από την Εθνοσυνέλευση της Νικαράγουας να άρει την ασυλία του τέως προέδρου Ενρίκε Μπολάνιος, που κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι προστάτευε πρώην αξιωματούχο ύποπτο για παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Το αίτημα του δικαστή δεν είναι δεσμευτικό.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ενας ακόμη έφηβος βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι σε δρόμο του Βόρειου Λονδίνου. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα σε ένα κύμα δολοφονιών εφήβων στη βρετανική πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες.

ΜΟΣΧΑ.-- Για πέμπτη τετραετή θητεία θα παραμείνει στο αξίωμά του ο επί 15ετία δήμαρχος της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη χτες από τους δημοτικούς συμβούλους της Μόσχας, όπου από τους 35 οι 32 ψήφισαν υπέρ της διατήρησής του στη θέση του δημάρχου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη Ρουμανία και που προκάλεσε το θάνατο 29 ανθρώπων, καταιγίδα έπληξε χτες τα ξημερώματα πολλές περιοχές της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και αρκετοί να τραυματιστούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ