Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν μετά από διήμερες συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους πως οι ΗΠΑ συμφώνησαν να απαλείψουν τη ΛΔ Κορέας απ' τη λίστα των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία στο πλαίσιο λήψης πολιτικών και οικονομικών αντισταθμιστικών μέτρων... Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε την είδηση.

ΣΟΒΕΤΟ.-- Τουλάχιστον ένας Νοτιοαφρικανός διαδηλωτής σκοτώθηκε χτες στο Σοβέτο ενώ δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ στη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικούς. Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση κυβερνητικών προγραμμάτων στέγασης, ύδρευσης και αποχέτευσης...

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Πιέσεις στη σουδανική ηγεσία για την ταχύτερη ανάπτυξη υβριδικής δύναμης κυανόκρανων του ΟΗΕ στο Νταρφούρ άσκησε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στο Σουδάν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εξακολουθεί η σεναριολογία σχετικά με τη συμφωνία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο και του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, για αλληλοϋποστήριξη και συνύπαρξη στην εξουσία, καθώς οι επαφές θα επαναληφθούν σύντομα, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι της χώρας. Η Μπ. Μπούτο από την πλευρά της δήλωσε ότι θα ανακοινώσει στις 14 Σεπτέμβρη την ημερομηνία επιστροφής της στο Πακιστάν.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Το κείμενο του νέου Συντάγματος ανακοίνωσε χτες ότι θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2007, η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχόμενη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και σεβασμό στη δημοκρατία και την κοσμικότητα του κράτους...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ