Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Απεβίωσε χτες σε ηλικία 64 χρόνων ο Αμερικανός θρυλικός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του σκακιού Μπόμπι Φίσερ, που είχε καταφύγει τα τελευταία χρόνια στην Ισλανδία, προκειμένου να μην καταλήξει στις αμερικάνικες φυλακές επειδή παραβίασε το 1992 το εμπάργκο κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ήταν πολύ επικριτικός απέναντι στην αμερικάνικη πολιτική μετά την 11/9/2001. Ο Φίσερ έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής νικώντας το 1972 στο Ρέικιαβικ τον Σοβιετικό σκακιστή Μπόρις Σπάσκι, και θεωρούνταν από ειδικούς ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν χτες από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια κινητοποιήσεων που έγιναν στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, και άλλα αστικά κέντρα - προπύργια του αντιπολιτευόμενου «Πορτοκαλί Δημοκρατικού Κινήματος». Νωρίτερα, Κενυάτης υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Ευρωπαίων στο Ναϊρόμπι με την υποψία της συμμετοχής σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες» δίχως να αναφέρει άλλες πληροφορίες.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 200 νεκρούς μετρά το Αφγανιστάν μετά το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει τη χώρα. Μεταξύ των θυμάτων αναφέρονται και αρκετά παιδιά, ενώ οι αρχές σημειώνουν ότι είναι ο χειρότερος χειμώνας που γνωρίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες. Από τη συνεχή χιονόπτωση έχουν προκληθεί και τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ