Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Ποιο όφελος έχουν οι εργαζόμενοι ψηφίζοντας το ΚΚΕ;

ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ στην πρώτη γραμμή των αγώνων για δουλιά, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια για όλους, για καλύτερο μισθό και μεροκάματο, για το εισόδημα του φτωχού αγρότη και του ΕΒΕ, για δημοκρατικά δικαιώματα, για λαϊκές ελευθερίες, για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για την ισοτιμία των δυο φύλων, για τα προβλήματα της νεολαίας.

Ηταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, κατά των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ, κατά του πολέμου, της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και του ΝΑΤΟ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΠΕ την αλήθεια για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, και τις βάρβαρες συνέπειες κατά του λαού, όταν τ' άλλα κόμματα την έκρυβαν.

Η ανεργία, η φτώχεια και η λιτότητα, οφείλονται στο γεγονός ότι τα μέσα παραγωγής του πλούτου είναι ιδιοκτησία των καπιταλιστών. Αυτοί, μέσω των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καρπώνονται τον πλούτο που παράγει ο λαός.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ που παράγουν οι εργαζόμενοι, είναι αρκετός για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για σταθερή εργασία και πλήρη καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπή διαβίωση, καθαρό περιβάλλον, δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, πολιτιστική αναγέννηση και λαϊκό αθλητισμό.

Προϋπόθεση είναι η σύγκρουση και η ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, η κατάχτησή της από το λαό. Που με τη σειρά του απαιτεί την αλλαγή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων από το λαϊκό κίνημα διαφορετικά τα προβλήματα θα αυξάνονται.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων με τον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία. Δουλεύει σταθερά για την οικοδόμηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Το ΚΚΕ νοιάζεται για την κοινωνική και πολιτική ενότητα του λαού, για τη συγκρότηση του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης, που θα εμπνεύσει μεγάλους αγώνες, θα αποτρέπει τα χειρότερα, θα αποσπά κατακτήσεις, ενώ θα βάζει πλώρη για το βασικό σκοπό, που είναι η κατάκτηση της εξουσίας.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ που παλεύει μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις:

Δίνεται αποφασιστική, αταλάντευτη απάντηση στο δικομματισμό, χτύπημα στη μοιρολατρία, δυναμώνει η αυτοπεποίθηση του λαού, η λαϊκή πάλη για την αντεπίθεση, η αποτελεσματικότητα του λαϊκού κινήματος, για την παρεμπόδιση και αποτροπή της επιβολής νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων σ' όλα τα μέτωπα, για καταχτήσεις στις λαϊκές διεκδικήσεις, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων.

Επιταχύνονται οι διεργασίες για το χτίσιμο του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης.

Δυναμώνει η πάλη, ενάντια στην αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, κατά του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής.

Δυναμώνει ο αγώνας κατά του πολέμου και της συμμετοχής της Ελλάδας στην τρομοκρατική δράση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών.

Δίνεται μήνυμα ελπίδας και προοπτικής πέρα και από τα σύνορα της χώρας. Δυναμώνει η διεθνιστική αλληλεγγύη, η συμβολή του ελληνικού λαού στο διεθνή συντονισμό, κατά των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Στις εκλογές μπορεί να γίνει ένα βήμα μπροστά για όλ' αυτά αν αποδυναμωθεί ο δικομματισμός και ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ