Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Χαλκίδας, με απόφαση του τοπικού Εργατικού Κέντρου, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η ΔΑΡΙΓΚ, η Κεραμική Ιωνία και η «Παλίρροια». Η απόφαση πάρθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και κόντρα στις πραγματικές διαθέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο, οι οποίες σύρθηκαν στην κήρυξη της τρίωρης στάσης, αλλά φρόντισαν να τη σαμποτάρουν, καλώντας τους εργαζόμενους σε απογευματινή συγκέντρωση, μετά τη λήξη της στάσης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας στην τρίωρη στάση εργασίας, καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΤΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι καθαρίστριες στην Αγροτική Τράπεζα απαιτώντας πλήρη και σταθερή απασχόληση. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική και ακολούθησε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης, ενώ παραδόθηκε και σχετικό ψήφισμα στα κόμματα της Βουλής. Παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με βάση το σχετικό ΠΔ της ΝΔ, η διοίκηση της Αγροτικής ανακοίνωσε ότι θα δουλεύουν στο μισό ωράριο σε σχέση με πριν, με συνέπεια τη μείωση των αποδοχών, τη μείωση ενσήμων και την απώλεια των βαρέων και ανθυγιεινών. Την ίδια στιγμή, 200 ακόμα συναδέλφισσές τους μένουν εκτός ΠΔ και πετάγονται στο δρόμο. Η ΕΣΑΚ, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιβεβαιώνεται η θέση ότι το ΠΔ της ΝΔ ανοίγει το δρόμο για την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΛΑΡΙΣΑ: Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της νέας φοροεπιδρομής έστειλαν χτες από τη Λάρισα οι συνταξιούχοι της πόλης, οι οποίοι, με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΛ. Οι συνταξιούχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους και να συνεχίσουν την πάλη τους, συντονίζοντας από κοινού τη δράση τους με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα. Το νέο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων της Λάρισας, ορίστηκε στις 11 Μάη, στον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ: Την εφημερία για όλο το 24ωρο κλείνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και πραγματοποιούν στάση εργασίας απ' τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και αποκλεισμό της Ιεράς Οδού από 11 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στο ύψος του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και στις άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες εργασίας και νοσηλείας που επικρατούν στο νοσοκομείο και οι οποίες επιδεινώθηκαν με το νέο πρόγραμμα ψυχιατρικής εφημερίας του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζεται απ' τις 14 Φλεβάρη 2005.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας αντιδρώντας στη δραματική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, που προχωρούν η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου, με πρόσχημα το άνοιγμα νέων τμημάτων (Μονάδα Εμφραγμάτων, Τεχνητό Νεφρό, Λάτσειο). Λίγο αργότερα, στις 11 π.μ. η διοίκηση του νοσοκομείου εγκαινιάζει τη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ