Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Χρέος η συμπαράταξη με το ΚΚΕ

Ανοιχτή επιστολή από τον Θεολόγο Πατερέλη, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους «συναγωνιστές της αριστεράς, που χρόνια παλεύουν ενάντια στην κατάφωρη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από τους εκφραστές των συμφερόντων της παντοκρατορίας, οι οποίοι κοινοβουλευτικά εκπροσωπούνται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ», απευθύνει ο Θεολόγος Πατερέλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στην επιστολή του υπογραμμίζει:

«

Συναγωνιστές. Οι ραγδαίες και ανησυχητικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση αντίδρασή μας. Τα γεγονότα μάς καλούν να δώσουμε μια άμεση, συλλογική και αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς που οδήγησαν αγρότες, μαθητές και εργαζόμενους στα δικαστήρια, προκειμένου να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά για τις απεργιακές ή άλλες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ώστε να αποτρέψουν την εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, που ασφαλώς θα αναχαίτιζαν τις διαθέσεις της άρχουσας τάξης να θησαυρίζει σε βάρος του λαού. Η πρώτη απάντηση σ' αυτή την πολιτική δόθηκε στο πεζοδρόμιο. Η συνέχεια και η ολοκλήρωσή της αναμένεται στις κάλπες.

Στον εκλογικό αγώνα που πλησιάζει δεν έχουμε το δικαίωμα να αδρανήσουμε. Οφείλουμε να αποκαλύψουμε τις πραγματικές προθέσεις και τα κίνητρα όλων όσοι υποκρίνονται ότι εργάζονται για το συμφέρον του λαού, όλων όσοι με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους όχι μόνο επιτέθηκαν αδυσώπητα, επιθυμώντας να καταργήσουν όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα έγιναν συνένοχοι στα εγκλήματα που διέπραξε το κεφάλαιο εις βάρος των λαών, φροντίζοντας να θησαυρίσουν οι πολεμικές βιομηχανίες που διοχέτευαν άφθονα τα όργανα του θανάτου στις εμπόλεμες συρράξεις εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και κάθε άλλου λαού που αντιστάθηκε στα σχέδιά τους.

Τις πολιτικές, λοιπόν, αυτές οι οποίες στηρίζουν τέτοιες πρακτικές θα πρέπει να τις καταδικάσουμε έμπρακτα με την ψήφο μας, αποδοκιμάζοντας τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και ενισχύοντας με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

Συναγωνιστές,

Αν στο παρελθόν κάποιοι από εμάς, από πικρία για τη διάψευση των οραμάτων τους από τους εκφραστές της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, αδράνησαν ή απείχαν από την πολιτική ζωή ή ακόμα κι αν κάποιοι διαφώνησαν με κάποιες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, σήμερα θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την τωρινή κατάσταση του κόσμου μας, ως αποτελέσματος της δικής τους αδράνειας ή αδιαφορίας. Ολους αυτούς, λοιπόν, τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, ελεύθερο και ειρηνικό και για να σταθούν αντάξιοι απέναντι στην ιστορία τους. Ολοι μας έχουμε υποχρέωση να αφυπνίσουμε το λαό και να συμπαραταχτούμε στις πολιτικές γραμμές του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που διαθέτει συνεπή, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση ενάντια στη Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ