Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ
Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει

Επίκαιρος ο στίχος του τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, όσο κατευθυνόμαστε στις εκλογές και εν μέσω μάλιστα Ολυμπιακής χρονιάς. Ολοι θέλουν γήπεδο, όλοι... θα πάρουν γήπεδο κι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι μέχρι να διαπιστώσουν πως το «πανέρι» των υποσχέσεων του κ. Λιάνη είναι άδειο, ή αυτά που περιέχει αφορούν μόνο τους ημέτερους.

Γήπεδο πήρε ο Ολυμπιακός, τρόπος του λέγειν, γιατί το πήρε προσωπικά ο Κόκκαλης και όχι η ίδια η ομάδα, γήπεδο έβαλε μπρος να φτιάξει η ΑΕΚ, γήπεδο στην τελική ευθεία των εκλογοπαροχών περιμένει και ο ΠΑΟ, αλλά θα το πάρει από την καινούρια κυβέρνηση. Αντε λοιπόν να μη συμφωνούν οι δυο «μονομάχοι» των ψευδαισθήσεων του λαού, πως είναι ανάγκη και υποχρέωση της Πολιτείας να κατασκευάσει γήπεδο και στον ΠΑΟ, μέρες που είναι. Κι ας είναι υπερχρεωμένο και υπερκορεσμένο το υφυπουργείο Αθλητισμού από την κατασκευαστική υποσχεσιολογία του «διδύμου» της αθλητικής ηγεσίας.

Γήπεδο θέλει ο Ηρακλής, γήπεδο δικαιούται και ο Αρης. Ακόμα γήπεδο ορέγεται και ο ΠΑΟΚ που έχει δύο ιδιόκτητα γήπεδα, ένα πανέμορφο κλειστό κι ένα σχετικά λειτουργικό έστω και παλιό, ανοιχτό. Τέτοια πρεμούρα έπιασε τους ανθρώπους των ομάδων για γήπεδα, που κανείς δε βλέπει πίσω από αυτή την εικονική πραγματικότητα, την αλήθεια. Πού ρωτάει; Ποιες ομάδες θα παίζουν στα γήπεδα αυτά; Ποιοι φίλαθλοι θα γεμίζουν τα στάδια αυτά; Πώς θα συντηρούνται όλα αυτά τα έργα, που ναι μεν καλό είναι να κατασκευαστούν και να υπάρχουν για τη νεολαία, αλλά τελικά για ποιες ιδιωτικές εταιρίες, ΠΑΕ και ΚΑΕ θα λειτουργήσουν; Ποιοι θα ιδιοποιηθούν τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν;

Εδώ έφτασε ο υπουργός Πολιτισμού για να κολακέψει και να δελεάσει την εκλογική περιφέρεια του, να υποσχεθεί πως 20-22 στρέμματα του ΟΕΚ στη Θεσσαλονίκη θα δοθούν στο ΓΣ Ηρακλή, για να μπορέσει να αποκτήσει αρτιότητα το οικόπεδο του τελευταίου στη Μίκρα, ώστε να κατασκευάσει και ο ιστορικός «Γηραιός» γήπεδο στη Θεσσαλονίκη. Και το λέει αυτό γιατί ξέρει πως από τις μάζες οπαδών και φιλάθλων μπορεί ευκολότερα να υφαρπάσει την ψήφο, από ό,τι από τους δικαιούχους του ΟΕΚ (εργάτες, πολύτεκνους, μισθοσυντήρητους) που έτσι κι αλλιώς περιμένουν χρόνια στη σειρά για να αποκτήσουν ένα μερίδιο στο κοινωνικό αγαθό της στέγης.

Γήπεδα λοιπόν σε όλους, για να μπορούμε να έχουμε ευχαριστημένους φιλάθλους αφιονισμένους και απαίδευτους οπαδούς, και δυσαρεστημένους πολίτες.


Ντ. Κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ