Κυριακή 30 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γρηγοριάδης Κώστας

«Καινοτόμος ηγέτης» και «εμπνευστής του οικονομικού θαύματος» επιχειρεί να παρουσιαστεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που επίκεινται στην Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει την οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η χώρα, προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σαν «το θαύμα», εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα. Μία ανάκαμψη που βασίστηκε στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, που συνεχίζεται και το 2011, στις σαρωτικές απολύσεις, στα σκληρά οικονομικά και αντεργατικά μέτρα και στην ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις με προνόμια στο κεφάλαιο.

Παράλληλα, τονίζεται η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη, με ρόλο - κλειδί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην ενέργεια, ως μία «γέφυρα» μεταξύ μουσουλμανικού κόσμου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, στο πλαίσιο της προπαγάνδας που θέλει να εμφανίσει την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ως μία από τις πλέον καινοτόμες στην ιστορία της. Σε αυτό το πλαίσιο ανακινούνται ξανά και υποθέσεις τύπου «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα», με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ενόψει των εκλογών αναμένει προβοκάτσια εναντίον της...

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Ερντογάν εξακολουθεί να καταργεί θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, καταστέλλοντας με την ίδια αγριότητα του παρελθόντος τις διαδηλώσεις, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό, εκβιάζοντας για την ψήφο του.


Α. Φ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ