Κυριακή 19 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κχάλεντ Μασχάαλ

Ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε στην Αγκυρα δήλωνε ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της «Χαμάς». Ο Κχάλεντ Μασχάαλ αναμένεται να ηγηθεί και της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη Μόσχα για συζητήσεις με τη ρωσική ηγεσία.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, που εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη «ρωσική λοξοδρόμηση» από την ενιαία στάση που έχει υιοθετηθεί για πλήρη απομόνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης. Εντούτοις, η Μόσχα, επικαλούμενη την ανάγκη ύπαρξης διαύλων επικοινωνίας για να πειστεί η δημοκρατικά εκλεγμένη, πρέπει να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, παλαιστινιακή κυβέρνηση να αποκηρύξει τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ, βρήκε έναν όχι τόσο απρόσμενο «σύμμαχο»: τη Γαλλία.

Μέχρι πάντως να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση αλλά και να σχηματίσει κυβέρνηση η «Χαμάς», κάτι που τοποθετείται προς το Μάρτη, οι πιέσεις των ΗΠΑ, Ισραήλ και ΕΕ οξύνονται καθημερινά. Στη δημοσιότητα ήρθαν, αν και διαψεύστηκαν αμέσως, ακόμη και σενάρια πραγματικού στραγγαλισμού των, ήδη, βαθύτατα ταλανισμένων παλαιστινιακών εδαφών, προκειμένου να υποσκαφτεί το κύρος της «Χαμάς» και να ξεσπάσει εναντίον της η λαϊκή δυσαρέσκεια. Τα μέτρα, από την άλλη, που σχεδιάζει να λάβει το Ισραήλ δεν απέχουν πολύ από τον επ' αόριστον αποκλεισμό των Παλαιστινίων, γεγονός που, σε συνδυασμό με όλα τα προαναφερόμενα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο «εκδημοκρατισμός» που ευαγγελίζεται η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στοχεύει μόνο στα «καλά και συμφέροντα» για την αμερικανική πολιτική.


Ε.Μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ