Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο φόβος των ιμπεριαλιστών

«Μια νέα ζωγραφιά / αεροπορικές εταιρίες / ασφαλιστικές / τραπεζικές, κι ο Αγνωστος Στρατιώτης» (Ν. Δανιήλ)

Ενώ το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει το σχέδιό του, ως επιθετικού πολιτικοδιπλωματικού οργανισμού, διαθέτοντας όλα τα μέσα, πολιτικά και στρατιωτικά, τρομοκρατικά, για να επιβάλει την πολιτική της νέας τάξης του αίματος στον πλανήτη, η δήλωση του Κίσινγκερ έρχεται να προειδοποιήσει ότι επέρχεται θύελλα τρόμου, χάος και ύστερα «ηρεμία». Σε αρθρογραφία (πρόσφατη) η «The New York Times» γράφει για το ρόλο της CIA: Ο φόβος του ιμπεριαλιστή, πριν απ' τη σχεδιασμένη σε computer πρώτα (δοκιμή), κι ύστερα εφαρμογή επίθεση - παράσταση. Και όλα αυτά μετά τη συμφωνία για το αμερικανικό στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και στην Ελλάδα (γενικευμένη ετεροδικία), που προμηνύει «φόνους» και εκβιασμούς πριν την εκτέλεση! Οι εκτελεστές δίχως φόβους ενοχής!

Ο φίλος μου Χρήστος, μηχανικός σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία computer, μου θυμίζει, όπως αναφέρει η «Le Monde», μια σκοτεινή αλυσίδα από πολιτικές δολοφονίες, δωροδοκίες και ωμές επεμβάσεις των CIA, DIA, NSA, σε όλον τον πλανήτη Γη - ξετυλίγονται, μέσα απ' τις ιστοσελίδες του διαδικτύου. Οι «κρυφοί πόλεμοι» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ από το 1974-2000 γίνονται εμφανείς μέχρι τις μέρες μας. Ο συγγραφέας Μπομπ Γούντγουορντ (Βραβείο Πούλιντζερ για την αποκάλυψη του Γουοτεργκέιτ) αναφέρει πως η CIA κάνει παράνομες πωλήσεις όπλων και κάνει οτιδήποτε για το παιχνίδι της αστάθειας - όπου δει. Υπάρχουν χρηματοδότες γι' αυτό από τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για το απόσπασμα της έκθεσης του αναλυτή της CIA, Τζον Γκάνον, που προβλέπει γεωπολιτικές εξελίξεις στον κόσμο, αλλαγή συνόρων μάλλον (και κάτι χειρότερο), περιγράφει τους σχεδιασμούς για τα μελλούμενα, τις σφαίρες επιρροής και το ρόλο της Ευρώπης (ευρωστρατός), μια και αυτοί, όπως προκύπτει απ' την ανάλυση του οικονομικού ένθετου της «Sunday Expres», έχουν σχέδια οικονομικά και εκτός των Βαλκανίων (Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Λατινική Αμερική, Κ. Ασία). Σχεδιάζουν, «προειδοποιούν», εκτελούν - διαρκώς, αιματηρούς πολέμους (στρατιωτικούς και πολιτικούς). Ο εντολοδόχος Μπλερ, μετά τη νέα εκλογή του, γίνεται, ασφαλώς, υποκατάστατο των ΗΠΑ και μαζί με τους υπόλοιπους της ΕΕ έτοιμους να στρατευτούν άνευ όρων: «Αποκαθιστούν την εικόνα των αμερικανικών κέντρων. Με πρόσχημα την τρομοκρατία: Διευρύνουν τον πόλεμο, την τρομοκρατία.

Πίσω απ' τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, εννοούν τον «κίνδυνο της εξάπλωσης του μαζικού κινήματος», το οποίο είναι ικανό να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Αυτό θέλουν να καταργήσουν. Είναι ο έμμονος φόβος τους. Αυτή είναι η ελπίδα μας: Η συστράτευση όλων για να μη συρρικνωθούν οι ελευθερίες μας. Η πάλη μας είναι η προοπτική. Η αδελφοσύνη και η συνύπαρξη όλων των λαών - εθνοτήτων - μειονοτήτων κάνουν τα όπλα μας πιο ισχυρά, ενάντια στους «προστάτες» της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Μ' αυτήν την προοπτική, μπορούμε να αποκτήσουμε, με τη διεθνιστική αντίληψη - αλληλεγγύη, την ιστορική συνείδηση των δυνατοτήτων της εργατικής τάξης.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ