Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιιμπεριαλιστική συνέχεια...

Στα μουλωχτά σχεδόν, από τη μεριά της κυβέρνησης και των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποιείται η νέα συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, αυτή τη φορά στο Αφγανιστάν, με 130 Ελληνες στρατιωτικούς, υπό ΝΑΤΟική διοίκηση. Με δεδομένη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού τόσο στο βρώμικο πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, όσο και στην «αντιτρομοκρατική εκστρατεία», που έχει στο στόχαστρο λαούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να προφυλάσσεται από «κακοτοπιές».

Βέβαια, δεν μπόρεσε να κρυφτεί η απροθυμία που εκφράστηκε στις τάξεις του στρατού, για την αποστολή στο μακρινό Αφγανιστάν. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης στην ασιατική χώρα, έχει προειδοποιήσει το λαό καλώντας τον ταυτόχρονα να μη «χάσει το δάσος». Να εντείνει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό και στους άδικους πολέμους του, να ενεργοποιηθεί για να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτούς. Η προσπάθεια λαϊκής κινητοποίησης συνεχίζεται. Ετσι, σήμερα, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, δίνεται συνέχεια με την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αμυνας, για την αποστολή των στρατιωτικών στο Αφγανιστάν.

Και σίγουρα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στη νέα πολεμική εκστρατεία τύπου Κορέας, δεν είναι τόσο ο «συμβολικός αριθμός» των μισθοφόρων που στέλνονται εκεί, αλλά το τι σηματοδοτεί και το γεγονός ότι επιχειρείται να περάσει ως δεδομένη η συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Γιατί με δεδομένο τον πόλεμο τουλάχιστον δεκαετίας «κατά της τρομοκρατίας» που εξήγγειλε ο Μπους, το σίγουρο είναι ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης, της ΝΔ και άλλων πολιτικών δυνάμεων που υποτάσσονται ή ανέχονται το ιμπεριαλιστικό «καπίστρι», η μετατροπή της χώρας σε θύτη κατά άλλων λαών θα ενταθεί. Η νεολαία επιχειρείται να δεχτεί ως φυσική τη μετατροπή της σε εκτελεστικό όργανο των ιμπεριαλιστών.

Σε αυτή την εξέλιξη και στα προωθούμενα μέτρα για την αλλαγή του χαρακτήρα και του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και την ντε φάκτο μετατροπή τους σε μισθοφορικό σώμα, χρειάζεται να μπει ένα φρένο. Να υψωθεί ένα δυνατό ΟΧΙ, να μην ανεχτεί ο λαός και η νεολαία Ελληνας φαντάρος να βγαίνει έξω από τα σύνορα. Να σταματήσει να θεωρείται ο ελληνικός στρατός διμοιρία των ιμπεριαλιστικών στρατών. Το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας, που επιχειρείται να παγιοποιηθεί και με τέτοιου είδους «συμμετοχές», βαδίζει χέρι χέρι με την επίθεση του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς της ζωής, με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού που εξελίσσεται με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις παντού, με την ένταση της κρατικής ευρωτρομοκρατίας της Σένγκεν, του ευρωστρατού, της ευρωαστυνομίας, του εντάλματος σύλληψης και έκδοσης. Γι' αυτό και η σημερινή αγωνιστική αρχή, με το έμπα του νέου χρόνου στο υπουργείο Αμυνας, θα αποτελέσει έναυσμα καινούριων αγώνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ