Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να οργανώσουμε την πάλη

Οπου και αν στρέψει το βλέμμα του ο εργαζόμενος -ακόμα και στον «μικρόκοσμό» του - ένα είναι το συμπέρασμα: Τα προβλήματά του οξύνονται. Η ακρίβεια, η ανεργία, τα εξευτελιστικά μεροκάματα, η αβεβαιότητα έχουν γίνει πια καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που τον πνίγει και που εκ των πραγμάτων σβήνει κάθε αυταπάτη για αναστροφή της κατάστασης.

Η πραγματικότητα κάθε μέρα χτυπάει καμπανάκι. Δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση και πολύ περισσότερο δεν πάει άλλο με την πολιτική που τη διαιωνίζει και την τροφοδοτεί. Χρειάζεται απάντηση και χρειάζεται τώρα!

Αυτήν την απάντηση δείχνουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις. Η προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με σαφήνεια καθόρισε τα βασικά μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα. Εκανε καθαρό ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα βρίσκονται παντού, στο εργοστάσιο, στη συνοικία, στο σχολείο, στο νοσοκομείο. Θα βρίσκονται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Και θα βρίσκονται μέσα στα προβλήματα και στους εργαζόμενους με στόχο ξεκάθαρο: Να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Να στηρίξουν και πρωτοστατήσουν στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Εχοντας βαθιά επίγνωση των αυξημένων ευθυνών του απέναντι στους εργαζόμενους του τόπου μας το ΠΑΜΕ, με το διεκδικητικό του πλαίσιο και τους επεξεργασμένους στόχους πάλης, φιλοδοξεί να κάνει πιο αποτελεσματική την παρέμβασή του για την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων των εργαζομένων. Να ανεβάσει τη δράση του στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων αυτού του αγώνα, ενάντια στο κεφάλαιο και στους υπηρέτες του.

Πρώτη και βασική προϋπόθεση η ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων στη γραμμή της πάλης. Γιατί μόνο όταν στο ποτάμι των αγώνων μπούνε ευρύτερες εργατικές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει αναστροφή της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση στο ωράριο ή στο Ασφαλιστικό. Μόνο ένα μαζικό διεκδικητικό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει, π.χ., στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα των νέων Συλλογικών Συμβάσεων, πετώντας στα σκουπίδια την εξευτελιστική Σύμβαση της ΓΣΕΕ του 2,2%.

Και, βέβαια, όρος γι' αυτή την ευρύτερη συσπείρωση είναι η χειραφέτηση της εργατικής τάξης από τα ιδεολογήματα και την πολιτική επιρροή της άρχουσας τάξης, φορέας των οποίων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι δυνάμεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ο απεγκλωβισμός δυνάμεων από την πολυποίκιλη χειραγώγηση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, συνολικά από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες. Η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που έχει διαμορφωθεί μέσα στα συνδικάτα, προς όφελος των ταξικών δυνάμεων, αναδεικνύεται σε κρίσιμο ζήτημα για την εξέλιξη των ίδιων των αγώνων των εργαζομένων.

Εξοπλισμένο με την αγωνιστική εμπειρία του 2004, το ΠΑΜΕ μπαίνει στους νέους ταξικούς αγώνες φιλοδοξώντας να γίνει ο οργανωτής και εμψυχωτής της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού της κινήματος, να καταξιωθεί ακόμα πιο πλατιά ως ο εκφραστής των εργατικών συμφερόντων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ