Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Την Τετάρτη απεργούμε!

Προχωράμε για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στις 11 Μάη. Η πρωτομαγιάτικη απεργία δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Είναι μια απεργία υψηλών στόχων και υψηλών απαιτήσεων. Γύρω απ' αυτή, συγκρούονται δυο κόσμοι ολόκληροι. Συμπυκνώνεται η ταξική αντιπαράθεση κεφαλαίου και εργατικής τάξης. Η απεργιακή αυτή μάχη δίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, καθώς κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο οξύνουν την επίθεσή τους, σε όλα τα μέτωπα.

Στις πλάτες των κομμουνιστών, στις πλάτες των ταξικών δυνάμεων, των αγωνιστών πρωτοπόρων εργατών, πέφτει βαρύ και δύσκολο έργο. Και αυτό το έργο, με κάθε θυσία, με κάθε μέσο, πρέπει να βγει πέρα. Την Τετάρτη, από άκρη σ' άκρη της χώρας, σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παντού, κανένας δεν πάει στο μεροκάματο.

Κάθε εργάτης και εργάτρια, αυτήν τη μέρα, κατεβαίνει στην απεργία. Η προκήρυξη 24ωρης απεργίας, από τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, ακόμα και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, δίνει τη δυνατότητα, όλοι οι εργάτες να δώσουν το δικό τους «παρών» σ' αυτήν τη μάχη. Και όχι μόνον αυτοί. Δίπλα τους πρέπει να σταθούν οι μικρέμποροι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, γιατί, εν τέλει, απέναντί τους στέκεται ο ίδιος αντίπαλος: Το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Μαζί τους να πορευτεί η νεολαία, γιατί αυτοί οι νέοι θα είναι αύριο η νέα εργατική βάρδια.

Στις πέντε μέρες που απέμειναν, δεν πρέπει να μείνει χώρος δουλιάς, εργοστάσιο, γιαπί, υπηρεσία, γραφείο, μαγαζί, που να μην φτάσει το απεργιακό κάλεσμα. Δεν πρέπει να υπάρξει γειτονιά, καφενείο και στέκι, που να μην ακουστεί η φωνή των ταξικών δυνάμεων, η φωνή του ΠΑΜΕ. Με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, με τον ευθύ λόγο και την πειθώ, πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Και τα περιθώρια αυτά υπάρχουν.

Μέσα στα εργοστάσια, οι αγωνιστικές δυνάμεις χρειάζεται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Να τραβήξουν μαζικά τους εργάτες και τις εργάτριες στην απεργία, αντιμετωπίζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, τους δισταγμούς και τις ταλαντεύσεις. Το ίδιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί και η μάχη της περιφρούρησης. Με προγραμματισμένη δράση, με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, να καλυφθούν οι μεγάλοι εργοστασιακοί χώροι.

Στη μάχη για την πρωτομαγιάτικη απεργία, δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Δεν περισσεύει κανένας. Για να «νεκρώσουν» την Τετάρτη όλοι οι χώροι δουλιάς. Για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες με τις κόκκινες σημαίες. Για να τιμήσουμε, όπως τους αξίζει, τους νεκρούς και τους αγώνες της τάξης μας. Για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στο μεγάλο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ