Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σκηνικό συγκάλυψης

Είναι γνωστή η τακτική, στα πλαίσια της λειτουργίας του αστικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, να προβάλλονται επιμέρους πλευρές και οι παράπλευρες συνέπειες ενός κεντρικού πολιτικού ζητήματος, με στόχο την αποσιώπηση και τη συγκάλυψη των πραγματικών του διαστάσεων, ώστε να υποβαθμιστεί η ουσία του. Αυτό το σκηνικό έχει στηθεί και γύρω από τη, διεθνών διαστάσεων, υπόθεση της απαγωγής, το καλοκαίρι, Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα και της ανάκρισής τους από Ελληνες και ξένους πράκτορες σύμφωνα με τα νεοταξικά «αντιτρομοκρατικά» πρωτόκολλα.

Σε πρώτη φάση, στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης, έγινε προσπάθεια αποσιώπησης, παρά τα διαβήματα που έκανε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, από το καλοκαίρι ακόμα. Στη συνέχεια και ενώ το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις και υπό το βάρος των αποκαλύψεων του «Ρ», σχετικά με τις ανάλογες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθείται η τακτική καλλιέργειας σύγχυσης, στρέφοντας την προσοχή στα επιμέρους, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες και των δύο κομμάτων της πλουτοκρατίας για την ενεργό συμμετοχή της χώρας σε όλα τα βρώμικα νεοταξικά παιχνίδια σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών.

Ετσι η υπόθεση της ευρωαμερικανικής συνεργασίας και της συμφωνίας του 2003, επί Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, όπως αποκάλυψε ο «Ρ», για να πετούν ελεύθερα και να προσγειώνονται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια τα αεροπλάνα - φυλακές και θάλαμοι βασανιστηρίων της CIA, θάφτηκε συστηματικά, ώστε να μην αποκαλυφθεί ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εξυφαίνει νέα δεσμά για τους λαούς, στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού πολέμου» με τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αλλά τα γεγονότα τρέχουν και έρχονται να αποκαλύψουν, ότι όλα αυτά τα κρούσματα, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου παγκόσμιας καταστολής. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις αποκαλύψεις για τις ιπτάμενες φυλακές της CIA, για τις απαγωγές και ανακρίσεις «υπόπτων» για τρομοκρατία στο ελληνικό έδαφος, ήρθαν η συγκατάθεση του Ευρωκοινοβουλίου στην καθολική παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεπικοινωνιών και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ευρωαμερικανική συνεργασία, σε επίπεδο κατασταλτικών μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υπηρετεί την κλιμάκωση του πολέμου κατά του «εσωτερικού εχθρού» και αναδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα και τη στρατηγική του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού» πολέμου, που είναι το τσάκισμα κάθε ιδέας για αντίσταση των λαών ενάντια στην εκμετάλλευσή τους.

Επειδή λοιπόν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πραγματικότητα, υποβαθμίζουν το θέμα. Ετσι οι του ΠΑΣΟΚ μιλάνε για «επικοινωνιακές αστοχίες», από πλευράς κυβέρνησης για τον χειρισμό της υπόθεσης της απαγωγής των Πακιστανών, ενώ το μέγιστο θέμα, των πολιτικών ευθυνών, το περιορίζουν στις ευθύνες κάποιων υπουργών, αφού οι ίδιοι έχουν ανοίξει το δρόμο, αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν να «κάψουν» και την κυβέρνηση.

Οι πολιτικές ευθύνες και των δύο, για τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική δράση, που απαιτεί την εφαρμογή τέτοιων επικίνδυνων για το λαό μέτρων, αποτελούν ένα ακόμη λόγο για ένταση της λαϊκής δράσης, για διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, αντίσταση και απειθαρχία απέναντι στις αντιδραστικές αυτές επιλογές, καταδίκη της πολιτικής και των δύο, για εγκατάλειψή τους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ενταφιασμό αυτής της πολιτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ