Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδος

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας που αναπτύσσει το ΚΚΕ και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές βρίσκονται τα σοβαρά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, ο λαός στο σύνολό του. Αλλωστε, αυτά αποτελούν κριτήριο ψήφου με βάση την έως τώρα εμπειρία από τη διακυβέρνηση τόσο του ΠΑΣΟΚ πριν όσο και της ΝΔ τώρα. Βεβαίως, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να κατανοήσουν πως για την κάλυψη των αναγκών τους, για τη λύση των προβλημάτων τους απαιτείται άλλη πολιτική απ' αυτή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, και μάλιστα σε ρήξη με την πλουτοκρατία. Το ΚΚΕ θέτει στο επίκεντρο της εκλογικής συζήτησης αυτή την εναλλακτική του πρόταση διεξόδου, που βρίσκεται στη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Απ' αυτή τη σκοπιά πρέπει το λαϊκό κίνημα να διεκδικεί λύσεις, σ' αυτή την προοπτική πρέπει να αναπτύσσεται η λαϊκή κοινωνικοπολιτική πάλη. Αλλωστε και οι εκλογές είναι μια γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση, επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθμίσουν και να ψηφίσουν με βάση την αναγκαιότητα της εναλλακτικής σε όφελός τους πολιτικής διεξόδου, που δε βρίσκεται ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ.

Λένε πολλοί πως αυτή η πολιτική πρόταση είναι ανέφικτη. Και πράγματι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων έτσι είναι. Οι εκλογές είναι όμως μια μάχη, που δίνει την ευκαιρία να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, στο βαθμό που αποδυναμωθούν σημαντικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα ενισχυθεί το ΚΚΕ. Σ' αυτές τις εκλογές ο λαός μπορεί και πρέπει να κάνει πράξη τη δυνατότητά του να φέρει κοντύτερα τη φιλολαϊκή προοπτική. Δυνατότητα υπαρκτή πέρα ως πέρα.

Αυτό που πρέπει να πιστέψουν η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, είναι ότι η εναλλακτική πολιτική διέξοδος που παλεύει το ΚΚΕ είναι αντικειμενικά ρεαλιστική. Οτι όλες οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής εργατικής οικογένειας μπορούν να ικανοποιηθούν. Δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά γύρω τους. Τα μεγέθη του παραγόμενου πλούτου είναι εξωφρενικά. Αρκεί ίσως ένα μόνο στοιχείο που δεν είναι και το μόνο. Το 2006 οι 300 περίπου εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες αποκόμισαν κέρδη ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ!!! Ας βάλει με το νου του ο άνθρωπος του μόχθου πόσα περισσότερα καρπώνονται όλοι οι υπάρχοντες κηφήνες από τη δική του αποκλειστικά και μόνο δουλιά. Πλούτος που μπορεί να διατεθεί για μισθούς και συντάξεις, για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για φτηνή λαϊκή στέγη, για έργα που να ανακουφίζουν το λαό. Η ίδια η χώρα όπου ζούμε έχει τέτοια φυσική «προίκα» που μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για μια ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Ο λαός μπορεί να ζήσει χωρίς τα παράσιτα που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του. Αν τα αποτινάξει από πάνω του μπορεί να ζήσει μια ζωή όπως την ονειρεύεται, τη θέλει και του αξίζει. Δεν του ταιριάζει ο ρεαλισμός της υποταγής, της μοιρολατρίας, του να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τα προβλήματα που η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φορτώνει διαρκώς στην πλάτη του. Αρκεί μόνο η απόφαση να επιβάλει το δίκιο του. Να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Ας κάνει το βήμα αυτό στις εκλογές. Ας μην παραπλανηθεί από τις δήθεν «εφικτές» λύσεις διαχείρισης του οπορτουνισμού. Η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι ισχυρό ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ