Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη του ψηφοδελτίου

Ο εκλογικός αγώνας δρόμου μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι 12 μέρες, που μένουν μέχρι τη μέρα της κάλπης, πρέπει να είναι μέρες της μεγάλης και συντεταγμένης επίθεσης των κομμουνιστών, των μελών και οπαδών του ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και όλα τα όπλα που η πολιτική πρόταση του Κόμματος προσφέρει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Σε αυτή τη μάχη έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα που μας δίνει τη διαφορά από τους άλλους: Είναι η ευρεία εκτίμηση για την πολιτική του ΚΚΕ, για την αξιοπιστία και τη συνέπειά του.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε ούτε έναν εργαζόμενο που βιώνει τη σημερινή κατάσταση, στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Ούτε ένα νέο που αγωνιά για το μέλλον του και αναζητά διέξοδο. Να μη χαρίσουμε ούτε έναν άνθρωπο που η ζωή του δέχεται πλήγματα από την πολιτική του δικομματισμού. Να μη χαρίσουμε ακόμα και αυτόν που καλόπιστα μας ασκεί κριτική και μας ζητά περισσότερα. Με όλους πρέπει να συζητήσουμε και να τους θέσουμε τα πραγματικά διλήμματα, διαγράφοντας τα ψευτοδιλήμματα της δικομματικής προπαγάνδας. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει συμφέρον να δεχτούν πλήγμα ο δικομματισμός και οι πολιτικές παραφυάδες του και μπορεί να ελπίζει από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Είναι δικό μας καθήκον να ζωντανέψουμε αυτήν την ελπίδα και να την κάνουμε δύναμη αμφισβήτησης και ανατροπής. Η παρέμβασή μας πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέτωπα. Τώρα είναι η ώρα για να κάνουν το επόμενο βήμα όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που το προηγούμενο διάστημα προσέγγισαν ποικιλότροπα την πολιτική του ΚΚΕ. Να επισφραγίσουν αυτό το βήμα με την ψήφο τους στο Κόμμα, που μαζί με όλα τ' άλλα θα είναι και μια νίκη της λογικής απέναντι στην εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζει η «επικοινωνιακή πολιτική» των κομμάτων της αστικής εξουσίας με στόχο τη χειραγώγηση των συνειδήσεών τους.

Είναι οι άνθρωποι αυτοί, που τους συναντάμε καθημερινά σε όλους τους χώρους και των οποίων οι διαπιστώσεις για τη σημερινή κατάσταση δε διαφέρουν από τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ και συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο με τις κυβερνήσεις πότε της ΝΔ και πότε του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι προβληματισμένοι πολίτες, που συμφωνούν ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες ο δικομματισμός να δεχτεί πλήγμα, που συμφωνούν ότι δε διαφέρουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι οι εργαζόμενοι που δεν τους αγγίζει η κινδυνολογία της «ακυβερνησίας», αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ισχυρές κυβερνήσεις είναι αυτές που τους επιφέρουν τα ισχυρά χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα, στο μεροκάματο και στην Κοινωνική Ασφάλιση, που παραδέχονται ότι τα χειρότερα έρχονται μετά τις εκλογές και εκτιμούν τη στάση και τους αγώνες του ΚΚΕ. Είναι αυτοί, που συμφωνούν ότι η μόνη χρήσιμη ψήφος είναι αυτή που πάει στο ΚΚΕ. Που συμφωνούν ότι το ΚΚΕ είναι μια σταθερή δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, βρίσκονται στην άλλη όχθη, τη δική μας όχθη, και πρέπει να προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Είναι οι εφεδρείες του μέλλοντος, που πρέπει να βγουν στο προσκήνιο των αγώνων και να ενεργοποιηθούν, ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, δίνοντας στις εκλογές ισχυρό πλήγμα στα κόμματα εξουσίας με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ