Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Μακιγιαρισμένα για πλειστηριασμό!

Δυο διαφορετικές πληροφορίες, των εφημερίδων του τελευταίου καιρού: Στη μία αναφέρεται ότι μόνο κατά τη διάρκεια του 2002, πραγματοποιήθηκαν 6.000 πλειστηριασμοί - ορισμένοι στημένοι - για οφειλές από τραπεζικά δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες. Πολλές φορές, μάλιστα, κατά τους πλειστηριασμούς αυτούς άλλαξαν χέρια ακίνητα για οφειλές ύψους μόλις 240 ευρώ, που δεν είχαν τη δυνατότητα οι οφειλέτες να πληρώσουν.

Αλλά την ίδια μέρα δημοσιεύεται έπαινος προς την δήμαρχο της Αθήνας γιατί προωθεί την υλοποίηση της προεκλογικής της υπόσχεσης να αποκτήσουν χρώμα, (δηλαδή να βαφτούν, δηλαδή να μακιγιαριστούν) - σπίτια της Αθήνας και να εξασφαλιστεί έτσι μια αισθητική πρόσοψη, πίσω από την οποία θα καμουφλάρονται τα σύνθετα προβλήματα που γίνονται οξύτερα από την ακολουθούμενη πολιτική συνδρομή στον πόλεμο του τρομοκράτορα.

Μερικά κουτιά μπογιάς μπορούν πραγματικά ν' αλλάξουν την αισθητική ενός θεατρικού σκηνικού, αλλά ποτέ δε χόρτασαν με χρώματα και αρώματα τα πεινασμένα στομάχια που όλο και περισσότερο πληθαίνουν.

Και επειδή μιλήσαμε και για... αρώματα, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι οι χωματερές των σκουπιδιών καταρρέουν κάθε τόσο και διαχέουν λιβανωτό... υποδοχής... στους «15 συν 10» ΕΥΡΩσυνένοχους και στην πορεία της Ολυμπιάδας!

Σχετικά με τα μπογιατίσματα των κτιρίων της πρωτεύουσας επικράτησε φαίνεται η αντίληψη ότι τα μακιγιαρισμένα κτίρια θα εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές κατά τους πλειστηριασμούς που συνοδεύουν την... ευημερία της «νέας τάξης» και του νομισματοπιστωτικού συστήματος της ΕΥΡΩένωσης που σύρεται σαν «κολαούζος» στα δολοφονικά σχέδια του τρομοκράτορα.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ