Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ι.Μ. και προπονητή Ηλία Κουρκουνάκη μας ενημερώνει, ότι στην ιστοσελίδα των ΣΟ Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής (www.athenschess.gr), έχει αναρτηθεί εκτεταμένη ανάλυση μιας θέσης του γνωστού θεωρητικού Hans Konoch με θέμα την 7η οριζόντια, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης «Ανάλυση του Μήνα».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, αναρτήθηκαν για τους μήνες Ιούνη, Ιούλη και Αύγουστο αντίστοιχα, οι παρτίδες Shipman - Fine, (με θέμα τα διπλωμένα πιόνια στη Νιμζοϊνδική Αμυνα), Shipov - Ivanchuk, (μια «δροσερή» καλοκαιρινή επίθεση) και Smystov - Botviunik (υποδειγματική τεχνική στο φινάλε).

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ και σήμερα να λάβετε μέρος στο Σκακιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο ΑΣΟΠ «ΔΙΑΣ» από 10-15 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: 1) Αγώνες «Μπλιτς» με ελεύθερη συμμετοχή. 2) Προβολή ταινιών με θέμα το σκάκι. 3) Προβολή φωτογραφιών και βίντεο. 4) Αγώνα ομάδας του ΑΣΟΠ «ΔΙΑΣ». 5) Και το πιο σημαντικό, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, οι διοργανωτές πρωτοπορούν και υποδέχονται την παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών, τη Ρωσίδα W.G.M. Αλεξάνδρα Κόστενιουκ, η οποία θα αντιμετωπίσει σε αγώνα «Σιμουλτανέ» 30 αντιπάλους ταυτόχρονα!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το 9ο τεύχος της «Σκακιέρας της Φιλαδέλφειας», μέσα στο οποίο οι σκακιστές και οι σκακίστριες της περιοχής μπορούν να ενημερωθούν δωρεάν, για σκακιστικά νέα από διοργανώσεις που ήδη έχει κάνει ή για αυτές που προγραμματίζει να κάνει ο Σκακ. Ομιλος Νέας Φιλαδέλφειας. Επίσης προβάλλει ειδήσεις από διεθνή τουρνουά του καλοκαιριού, σχολιασμό του πρωταθλήματος Α' Εθνικής, ρεπορτάζ από το πρόσφατο ματς Κασπάροβ - Κάρποβ κ.ά.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ μας ενημερώνει ότι κυκλοφόρησε το 45ο τεύχος του περιοδικού «Σκάκι για όλους» των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, με πρωτεύον θέμα αυτό του διεθνή διαιτητή Τάκη Νικολόπουλου που παρουσιάζει τους νέους κανονισμούς της FIDE.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ