Κυριακή 3 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 90 σκακιστών και σκακιστριών, συμπεριλαμβανομένων και τυφλών σκακιστών, πραγματοποιήθηκε στο «Φάρο Τυφλών» στην Καλλιθέα το καθιερωμένο χρονιάτικο τουρνουά. Διοργανωτές ήταν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Καλλιθέας και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Καλύτεροι τυφλοί σκακιστές αναδείχτηκαν ο Χρ. Παπαδόπουλος και η Γ. Σκορδίλη.

Νικητής αναδείχτηκε ο ΟΜ Θανάσης Καραγιάννης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο ΙΜ από τη Γεωργία Νικολόζ Μαναγκάτζε. Στις θέσεις 3-11 ισοβάθμησαν οι Μουτούσης, Κετσουριάνι, Τσάνας, Γκόγκολης, Δεληθανάσης, Φραγκιαδάκης, Κλώκας, Σούκος και η Μαρία-Αννα Στεφανίδη, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα, όλοι με 6,5 βαθμούς. Τέλος, στις θέσεις 12-17 ήταν με 6 βαθμούς οι Αλεξ. Στείρη, Ζαμίτ, Πανταζόπουλος Στ., Σαργολόγος, Δούνης και ο μαθητής της Δ΄ τάξης Δημοτικού Δημήτρης Κοσμάς - Λέκας.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ σκακιστικών βιβλίων που αφορούν τους παγκόσμιους πρωταθλητές, παρουσιάζουν οι συγγραφείς Ηλίας Κουρκουνάκης (διεθνής μετρ και προπονητής) και Γιώργος - Ικαρος Μπασακάκης (ποιητής). Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς είναι των εκδόσεων «Διόπτρα», αναφέρεται στον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ και αναμένεται να μας ταξιδέψει απευθείας μέσα στο μυαλό και την ψυχή του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή. Κεντρική διάθεση του βιβλίου: Ζωοδόχου Πηγής 27.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣ έγινε στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στις πρωταθλήτριες των ΗΠΑ Ιρίνα Κρας (2459) και της Γαλλίας, Αλμίρα Σκριπτσένκο με νίκη της πρώτης 1,5 - 05.

Λάθη, όμως, δεν έκανε μόνο η Γαλλίδα, έκανε και η νεαρή Ρωσίδα Αλεξάνδρα Κόστενιουκ (πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004) στο πρωτάθλημα Νέων Γκραντ - Μάστερς στη Λωζάνη, αφού έχασε με 2-0 τόσο από τον Τσέχο Δαβίδ Ναβάρα, όσο και από την Ουκρανή Κατερίνα Λάχνο. Στον τελικό ο Αγγλος Λουκ Μακ Σέιν νίκησε τον Αζέρο Σ. Μαμεντίαροβ με 1,5-0,5.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ