Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Με νέα κατάληψη, χτες, του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, στη Λάρισα, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι των εργοστασίων «Ραπτέξ», «Γκρουπ Φάσιον»,και «Τέγος», διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και μέτρα για την ανακούφισή τους. Σε γενική συνέλευση αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα, με διάφορες μορφές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Κάλεσαν τους συναδέλφους τους στον κλάδο των έτοιμων ενδυμάτων και γενικότερα τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους.

ΦΙΛΚΕΡΑΜ: Συνεχίζονται οι απολύσεις στο εργοστάσιο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ στη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Ακόμη 6 εργαζόμενοι απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων στους 45. Απολύσεις ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο «Σεργιανίδης» (προκάτ κατασκευές) στο Στραυροχώρι του Κιλκίς, ενώ ήδη έχει επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία από τον περασμένο Οκτώβρη. Ο εργοδότης έχει βγάλει σε υποχρεωτική άδεια το μισό προσωπικό και το υπόλοιπο εργάζεται με εκ περιτροπής εργασία (εβδομάδα παρά εβδομάδα) με 50% μείωση του μισθού. Οι εργαζόμενοι που κάτω από την απειλή της απόλυσης αποδέχθηκαν την απόφαση της εργοδοσίας, πολύ γρήγορα βρέθηκαν τελικά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργοδότης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 30 απολύσεις την επομένη των ευρωεκλογών.

ΔΕΗ: Την απόφαση να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιούλη, όταν και θα γίνει 24ωρη απεργία, πήρε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αιτήματα που αφορούν κυρίως στις προσλήψεις προσωπικού. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων, θα ακολουθήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της επιχείρησης αποφάσισε την αντικατάσταση των εργαζομένων που απασχολούνται στη φύλαξη των κεντρικών γραφείων από ιδιωτική εταιρεία. Ηδη το μεγαλύτερο μέρος της φύλαξης έχει ανατεθεί σε ιδιώτες, όπως συμβαίνει και με άλλους τομείς στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ