Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Με νέα κατάληψη, χτες, του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, στη Λάρισα, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι των εργοστασίων «Ραπτέξ», «Γκρουπ Φάσιον», και «Τέγος», που ξεκίνησαν τον αγώνα τους πριν τέσσερις βδομάδες, διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ύστερα από το κλείσιμο των τριών εργοστασίων.

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»: Με συνέχιση των στάσεων εργασίας μέχρι την Παρασκευή 19/11 απαντούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην εργοδοτική ασυδοσία, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (τελευταίο 15πενθήμερο Απρίλη και μισθός Μάη). Για το ίδιο ζήτημα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 21/6 στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που σε προχτεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε να προτείνει προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο το χαρακτηρισμό του δήμου ως τουριστική περιοχή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟΥ: Τη διατήρηση της ομηρίας και την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης των συμβασιούχων εργαζομένων της «Ολυμπιακής» στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου προκρίνει η νέα ιδιοκτησία με ατομικές και «ανοικτές» ως προς τον εργάσιμο χρόνο και την αμοιβή συμβάσεις. Οι 55 περίπου συμβασιούχοι, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέγραφαν εξάμηνες συμβάσεις, εξωθούνται να αποδεχθούν την υπογραφή ανοικτών συμβάσεων με προσωπικές συνεντεύξεις, προκειμένου να εξακολουθούν να δουλεύουν και μετά τις 29 Σεπτέμβρη. Αυτό αναδείχθηκε κατά την πρόσφατη περιοδεία που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας (ΕΚΛ) στο αεροδρόμιο. Ο Νίκος Σταματέλος, πρόεδρος του ΕΚΛ υπογράμμισε την ανάγκη οργανωμένης δράσης, με τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

«ΔΕΠΟΣ»: Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ. Με πανό που έγραφε «Θέλουμε τα λεφτά μας - Φτάνει η κοροϊδία», οι εργαζόμενοι ζητάνε τα δεδουλευμένα, αφού σε ορισμένους δεν έχουν πληρωθεί από το 2006! Επίσης, δεν έχει δοθεί καμιά προβλεπόμενη αποζημίωση για τις μετατάξεις των εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση για τους συνταξιούχους, ενώ δεν έχουν καν εξοφληθεί οι συνταξιούχοι που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι και τρία χρόνια πριν.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ: 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ