Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΑΝΘΗ: Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη προχώρησαν, χτες, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης και των γύρω νομών, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος το οποίο αφορά την επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών Ρομ. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και άναψαν φωτιές. Διαμαρτύρονται καθώς ενώ δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος, ανέλαβαν και τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις όπως την αγορά εξοπλισμού, αλλαγή ασφαλιστικού φορέα και εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ, έναρξη της επιχείρησης, ώστε να τους δοθεί η πρώτη δόση της επιχορήγησης, τελικά ελάχιστοι έχουν πάρει ακόμη και την πρώτη δόση, ενώ στις 13 Απρίλη του 2010 διακόπηκε και το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ανεστάλη για επανεξέταση των όρων και προϋποθέσεων. Μάλιστα, ζητήθηκε από όλους να καταθέσουν ξανά τα χαρτιά τους, όπως και έγινε, αλλά μέχρι και σήμερα τα δικαιολογητικά παραμένουν στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και το θέμα παραμένει παγωμένο. Παρ' όλα αυτά όμως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται από το κράτος να καταβάλλουν τις συνδρομές τους στον ΟΑΕΕ, έλαβαν και σημειώματα περαίωσης, ενώ πολλοί από αυτούς πλέον δεν έχουν ούτε ασφάλιση, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο Ταμείο τους.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Σύσκεψη με ανέργους πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος).

ΣΕΑΑΝ: Σύσκεψη των χρονίως πασχόντων και συγγενών τους οργανώνει για την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απρίλη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Η σύσκεψη θα γίνει στη Χαλκοκονδύλη 37, στο 2ο όροφο.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί την Τρίτη 5 Απρίλη στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα θεάτρου (ισόγειο) του Εργατικού Κέντρου Πειραιά η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

ΦΑΡΜΑΚΟ: Γενική Συνέλευση με επίκεντρο τη μάχη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων οργανώνει το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, σήμερα, Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα των Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ