Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ: Συνεχίζει τις απολύσεις η κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Την προηγούμενη βδομάδα απέλυσε αιφνιδιαστικά 11 εργαζόμενους από τους Μετροπόντικες, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ λίγες μέρες πριν, με τυμπανοκρουσίες, υπουργείο, Αττικό Μετρό και Κοινοπραξία ανακοίνωναν ότι οι εργασίες του έργου ξεκινούν και πάλι. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι του Μετρό δεν φέρουν καμία ευθύνη για την εξέλιξη του έργου. Καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις λογικές των «διαβουλεύσεων» και των «αναγκαίων κακών» για το πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Να σπάσουν το φόβο και τη μοιρολατρία και να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

«AEGEAN»: Σε πάνω από 50 απολύσεις έχει προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή η «Aegean», ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν και άλλες. Οι απολύσεις έγιναν στο προσωπικό καμπίνας (φροντιστές και αεροσυνοδοί). Υπενθυμίζεται ότι και η «Olympic Air» έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει αυτές τις μέρες σε περίπου 60 απολύσεις, απόρροια της συρρίκνωσης των δρομολογίων και του στόλου.

ΛΑΡΙΣΑ: Να σταματήσει αμέσως η ΕΔΕ και κάθε άλλη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας και οργανωτικού γραμματέα του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), Χρ. Καλούση, ζητάει από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, με ομόφωνη απόφασή της, η διοίκηση του ΕΚΛ. Η ΕΔΕ σε βάρος του συνδικαλιστή «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, αλλά συνιστά καθαρή συνδικαλιστική δίωξη, επειδή ο δήμαρχος ενοχλήθηκε από τη διαμαρτυρία που έκανε το Σωματείο στο Δημαρχείο», αναφέρει στην ανακοίνωση - καταγγελία το ΕΚΛ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ