Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» μετά τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού - Θρακομακεδόνων και Πέριξ δήμων. Οι ταξικές δυνάμεις καταλαμβάνουν 8 από τις 11 έδρες του ΔΣ. Η νεοσύστατη παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση», την οποία στηρίζουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», αποκαλύπτοντας έτσι ότι το αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο αρκεί να... εξαφανίσει τις «διαφορές» τους, καταλαμβάνει μόλις 3 έδρες. Με το εκλογικό αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι έστειλαν απάντηση σε όσους δημάρχους προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν με εκβιασμούς, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο ταξικός προσανατολισμός του σωματείου και να σταματήσει έτσι να στέκεται εμπόδιο στα αντεργατικά τους σχέδια.

ΟΤΕ: Την άρνησή της να ικανοποιήσει κάθε επιμέρους αίτημα των εργαζομένων «που έχει οικονομικό κόστος», ξεκαθάρισε χτες η διοίκηση Π. Βουρλούμη στον ΟΤΕ, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για αύριο Πέμπτη και σ' αυτή η διοίκηση του ΟΤΕ θα παρουσιάσει τις αλλαγές που σκοπεύει να επιφέρει στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιούλη, το πρωί από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη, όπως χαρακτηρίζουν, λειτουργία του κατεστραμμένου, παλιάς τεχνολογίας και χωρίς άδεια λειτουργίας κλιβάνου. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει ότι οι σακούλες που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των μολυσματικών αντικειμένων άλλες είναι στοιβαγμένες άτακτα στο χώρο και άλλες σε ανοιχτά καρότσια γύρω από τον κλίβανο. Οι κλινικές και ο περιβάλλων χώρος μολύνονται καθημερινά από τα καπναέρια, τις διοξίνες PVC. Πολλές κηλίδες αίματος στους διαδρόμους και άλλα υγρά που διαρρέουν μέσα από τα ανοιχτά και όχι ερμητικά κλειστά καρότσια και τις σακούλες που δεν είναι οι κατάλληλες και είναι αιτίες μετάδοσης διάφορων νοσημάτων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: Τρίωρη στάση εργασίας (7 π.μ.-10 π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο της Νομαρχίας πραγματοποιούν σήμερα οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, αντιδρώντας στο νέο ελαστικό ωράριο εργασίας και στις αυθαίρετες μεταθέσεις - μετακινήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ