Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ πριν από την επόμενη συνάντηση με τους τραπεζίτες -την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη - απαιτεί το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα με πρόταση που κατέθεσε χτες στο προεδρείο της Ομοσπονδίας. Καταγγέλλει την τακτική των παζαριών που γίνονται για την κλαδική σύμβαση και σημειώνει ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί «να αποφασίζετε κάποιοι ερήμην του Γενικού Συμβουλίου, που δεν έχει καν ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα», πολύ περισσότερο που όχι μόνο δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, αλλά και έχουν μπει θέματα για «τα οποία δεν έχετε πάρει εξουσιοδότηση να διαπραγματευτείτε (ωράριο, άδειες)».

ΜΕΝΙΔΙ: Σε απεργία βρίσκονται από τη Δευτέρα οι πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Μενιδίου, καθώς παραμένουν για μια ακόμα φορά απλήρωτοι από δύο έως και έξι μήνες. Οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν πάρει σαν απάντηση είναι ότι θα τους δοθεί ένας μισθός μέχρι την Παρασκευή και τα υπόλοιπά σε ένα μήνα, δηλαδή... μετά τις εκλογές. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χτες και κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Τραβασάρο. Επισήμανε ακόμα στους εργαζόμενους, ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να συρρικνώσει τις δημοτικές επιχειρήσεις και να τις μετατρέψει σε ιδιωτικές εταιρείες.

«ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ»: Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και σε 24ωρη την ερχόμενη Τρίτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πλαστικών ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ στον Ασπρόπυργο απαιτώντας να ανακληθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις δυο ιδρυτικών μελών του σωματείου την περασμένη Δευτέρα. Η απεργία αποφασίστηκε από το εργοστασιακό σωματείο μετά και την τριμερή συνάντηση που έγινε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία δικηγόρος της επιχείρησης υποστήριξε, ότι οι απολύσεις δεν ανακαλούνται, καθώς έγιναν στα πλαίσια μείωσης του προσωπικού για οικονομικούς λόγους.

ΕΘΕΛ: Το καθεστώς πρόσληψης οδηγών στην Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) μελετάει ο εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων για την ύπαρξη κυκλωμάτων που προμήθευαν τους ενδιαφερόμενους με πλαστά δικαιολογητικά έναντι αδράς αμοιβής. Η υπόθεση αφορά την πρόσληψη 38 οδηγών μέσω ΑΣΕΠ πριν από 22 μήνες, με αμφισβητούμενα δικαιολογητικά. Σε επανεξέταση του ΑΣΕΠ διαπιστώθηκαν παρατυπίες και ζητήθηκε η απόλυση των 38 οδηγών. Η διοίκηση της ΕΘΕΛ απέλυσε τους συγκεκριμένους οδηγούς, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το θέμα αυτό είναι κυρίαρχο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, η οποία έχει οριστεί για σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ στου Ρέντη. Για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, κηρύχτηκε 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Τις ώρες αυτές τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

ΙΓΜΕ: Για τρίτη συνεχή μέρα συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ενάντια στην αποψίλωσή του, την παράδοση δραστηριοτήτων στους ιδιώτες και για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Και χτες η ηγεσία του υπουργείου προκλητικά αρνήθηκε να συναντηθεί με τους συνδικαλιστές. Σήμερα στις 13.00 γίνεται νέα ενημερωτική συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο του ΙΓΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ