Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΡΕΒΕΝΑ: Χτες Δευτέρα, τρεις μέρες μετά το θανατηφόρο «ατύχημα», που έγινε στο υπό κατασκευή έργο της Εγνατίας Οδού στα Γρεβενά, η Επιθεώρηση Εργασίας ξεκίνησε τις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 45χρονο Ιμάμ Λουτφί. Το νέο έγκλημα έγινε στην υπό κατασκευή σήραγγα Βαλανιδίων της Εγνατίας οδού στην περιοχή των Γρεβενών, στις 2.30 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Οι εργάτες δούλευαν σε βάθος 100 μέτρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, ο εργάτης χτυπήθηκε από την τσάπα του φορτωτή που μετέφερε το πλαίσιο για τα τοιχώματα της σήραγγας. Την ώρα του «ατυχήματος» δεν υπήρχε εργοδηγός, διότι απουσίαζε λόγω ασθενείας και η επιχείρηση δε φρόντισε να τον αντικαταστήσει.

«ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ» - ΠΑΤΡΑ: Σε νέα τρομοκρατική ενέργεια προχωρά ο όμιλος «Wackenhut Group 4» στην Πάτρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα πολλών εργαζομένων της, που για 76η ημέρα συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα ενάντια στις προσπάθειες της εταιρείας να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις και να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την απόλυση έξι εργαζομένων. Μετά τις πρόσφατες δικαστικές αγωγές, προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους με τη συνδρομή της Αστυνομίας που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνέλαβε τρεις εργαζόμενους - συνδικαλιστές με την κατηγορία «της διατάραξης της εργασιακής ειρήνης». Η αυτόφωρη διαδικασία αναβλήθηκε τελικά για σήμερα Τρίτη 30 Γενάρη. Με αφορμή τη νέα δίκη, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης των απεργών, στις 12.30 μ.μ., μπροστά από τα δικαστήρια.

«ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ»: Αναστατωμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ» στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο εκπρόσωπος της εταιρείας στις πρόσφατες τριμερείς συναντήσεις δήλωσε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την αλλαγή αντικειμένου της εταιρείας που σημαίνει σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας και μείωση του προσωπικού. Ηδη η επιχείρηση έχει προχωρήσει στην απόλυση οκτώ εργαζομένων. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, ρωτώντας τον υπουργό Εργασίας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση όλων των θέσεων στο εργοστάσιο.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα η Ενωση Μηχανικών στο Δημόσιο, διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Χτες έγινε τετράωρη στάση εργασίας σε Αττική και Κυκλάδες, με αίτημα την ανάκληση των αυθαίρετων μετακινήσεων δύο συναδέλφων τους από το γενικό γραμματέα Περιφέρειας Αιγαίου, Χαρ. Κόκκινο.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΡΙΝΑΣ: Απλήρωτοι επί δύο μήνες παραμένουν δυο εργαζόμενοι του Δήμου Μύρινας, των οποίων οι συμβάσεις έγιναν αορίστου χρόνου πρόσφατα, με τη δικαιολογία ότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου άλλαξε απόφαση και δεν εγκρίνει άλλα κονδύλια για τη μισθοδοσία τους. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης, ρωτώντας τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την απρόσκοπτη πληρωμή των δυο αυτών εργαζομένων.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ», διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια κενά. Αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. και έως το τέλος της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Β΄ Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό, έχουν σοβαρές συνέπειες που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και την εντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων όπως στο «Σωτηρία», το «Αμ. Φλέμινγκ», το «Αγλ. Κυριακού» και το «Δρομοκαΐτειο», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την άμεση στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ