Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΣΥΝΑΕ: Ενισχυμένο βγήκε το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» των ταξικών δυνάμεων, στο πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, όπου και αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη, από τρίτη που ήταν στο προηγούμενο συνέδριο. Η ΠΑΣΚΕ, δίνοντας ψήφους, χάρισε στη ΔΑΚΕ μία έδρα παραπάνω στο ΔΣ. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην εκλογή του προεδρείου. Συγκεκριμένα, το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» πήρε το 18,5% των ψήφων στο Συνέδριο (από 15,5% που είχε το 2003). Τα ποσοστά της ΠΑΣΚΕ μειώθηκαν, καθώς πήρε 53,9% (από 59,8% το 2003), η ΔΑΚΕ πήρε 16% (από 15,9%), η «Αγωνιστική Συσπείρωση» 8,6% (δεν είχε κατεβάσει ψηφοδέλτιο το 2003) και η «Αριστερή Παρέμβαση» 2,8% (από 2,7%).

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Εστιαιώτιδας Τρικάλων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής. Οπως αναφέρουν, στις 29-12-2006 έληξε το τριετές πρόγραμμα χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα ούτε και αυτή η προβλεπόμενη παράταση χρηματοδότησής του μέχρι τις 30-6-2007. Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να συνεχίσει το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο δήμο και να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού. Επίσης, αν θα αναλάβει το κράτος εξ ολοκλήρου, όπως οφείλει, αυτές τις υπηρεσίες.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Ως πρόκληση για τους χιλιάδες ανέργους και εργάτες που παλεύουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες των οικογενειών τους, καταγγέλλει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, καλώντας τους μεταλλεργάτες να δυναμώσουν την πάλη για δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στην υπηρεσία του λαού.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ: Τη δέσμευση ότι το ταξικό κίνημα των συνταξιούχων δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, θα παρέμβει δυναμικά, θα υπερασπιστεί την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων από τους άρπαγες τζογαδόρους, κράτος και κεφαλαιοκράτες, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ