Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΡΤΑΣ: Σε πρώτη δύναμη επανεκλέχτηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Αρτας, κατακτώντας την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ. Σε σύνολο 530 ψηφισάντων (13 άκυρα - 1 λευκό) το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο» έλαβε 262 ψήφους - όσους και στις προηγούμενες εκλογές - και αυξάνει κατά μια έδρα την εκπροσώπησή του (από 4 σε 5) στο νέο 9μελές ΔΣ, ενώ εκλέγει και έναν ακόμη αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο (από 13 σε 14). Η παράταξη της «Ενωτικής Συνεργασίας» έλαβε 127 ψήφους (από 186) και καταλαμβάνει 2 έδρες (από 3) στο ΔΣ, μειώνοντας και τους εκπροσώπους της στο Εργατικό Κέντρο (εκλέγει 6 από 9). Σημαντική πτώση σημείωσαν και οι παρατάξεις «Ταξική Πορεία» (ΜΛ-ΚΚΕ) και «Ενωτική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ) που έλαβαν 67 (από 98) και 60 (από 125) ψήφους αντίστοιχα, διατηρώντας η κάθε μια τον έναν εκπρόσωπό τους στη νέα διοίκηση και μειώνοντας τους αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο η μεν «Ταξική Πορεία» κατά δύο, η δε «Ενωτική Κίνηση» κατά τρεις. Για την Ομοσπονδία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκλέγουν τρεις εκπροσώπους όσους και στις προηγούμενες εκλογές, η «Ενωτική Συνεργασία» και η «Ταξική Πορεία» από έναν και η «Ενωτική Κίνηση» χάνει τον έναν εκπρόσωπο που είχε εκλέξει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Καθημερινές γενικές συνελεύσεις από χτες και 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 30 Απρίλη, αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός με αιτήματα άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών. Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Μάη στις 8 π.μ. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εκτελούνται μόνο οι επείγουσες ιατρικές πράξεις.

ΑμΕΑ: Υπογράφηκε χτες η κοινή υπουργική απόφαση για το ειδικό δελτίο μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς για το 2007 για τα άτομα με αναπηρίες. Η ρύθμιση θέτει οικονομικά κριτήρια για την παροχή του Δελτίου, προβλέπει μειωμένα εισιτήρια κατά 50% για τις μετακινήσεις σε ΚΤΕΛ, ΟΣΕ και τα αστικά μέσα, αλλά παραμένει το τεράστιο ζήτημα της πρόσβασης, αφού τόσο οι δρόμοι όσο και πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς είναι απροσπέλαστα για τους ανάπηρους. Επίσης, οι ανάπηροι θα πρέπει να μπουν σε μιαν ακόμα διαδικασία γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας για να προμηθευτούν την κάρτα, η οποία είναι ετήσια. Ακόμα, στις μετακινήσεις με πλοία η μείωση ισχύει μόνο για τα εισιτήρια της τρίτης θέσης, ενώ και στον ΟΣΕ η μείωση της τιμής δεν ισχύει στα γρήγορα τρένα.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι νοσηλευτές, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού. Διεκδίκησαν άμεση κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό και οι οποίες έχουν επιπτώσεις στις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ