Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αγωνιστικό ραντεβού σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.) και Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο) δίνουν οι συνταξιούχοι στις 30 του Μάη, στις περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που αποφάσισαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΤΕΒΕ - ΝΑΤ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ.

ΝΕΛ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο πρακτορείο της «Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου» στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, διοργανώνουν σήμερα στις 10 το πρωί η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΔΑΣ) και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση που έγινε σε εργαζόμενο την επομένη της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της 15ης του Μάη.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για τη λήψη μέτρων ανακούφισής τους διαμηνύουν οι εποχικοί εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στη Λάρισα, που έμειναν άνεργοι, μετά το κλείσιμο της επιχείρησης. Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, συζήτησαν για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης τους, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αρμόδιο αντινομάρχη.

ΣΕΑΑΝ: Σε συνάντηση αντιπροσωπείας μαζικών φορέων με τον πρόεδρο του ΟΕΕΚ, Χαράλαμπο Μπότσαρη, την ερχόμενη Τρίτη, θα συζητηθεί η απόρριψη τυφλού συνδικαλιστή σπουδαστή του ΙΕΚ Τυφλών Τηλεφωνητών («Τειρεσίας»). Η νέα συνάντηση ορίστηκε κατά τη χτεσινή μαχητική παράσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), της Επιτροπής Νέων Αναπήρων, της Μαθητικής Κοινότητας Καταρτιζόμενων ΟΑΕΔ Γαλατσίου, των Συλλόγων Σπουδαστών δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ στα κεντρικά γραφεία του ΟΕΕΚ στη Νέα Ιωνία. Οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν συνάντηση με διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης εμπορίας σωλήνων «Alfagommas Ellas AE» στη χτεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Γ. Μητρόπουλου που απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και σήμερα με νέα 24ωρη απεργία και έπεται συνέχεια, μέχρι ο εργοδότης να ανακαλέσει την απόλυση. Η εργοδοσία «επιστράτευσε» την Αστυνομία για εκφοβισμό, οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της όμως έπεσαν στο κενό.

«ΚΑΖΗΣ»: Στις αγωνιστικές δυνάμεις της ΔΑΣ έδωσαν την πλειοψηφία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μετάλλου «ΚΑΖΗΣ» στις εκλογές που έγιναν χτες για τη νέα διοίκηση του σωματείου. Η παράταξη της ΔΑΣ έλαβε 66 ψήφους και 4 έδρες από 3 έδρες που είχε ενώ η παράταξη της Εργατοϋπαλληλικής Συνεργασίας έλαβε 53 ψήφους και 3 έδρες από 4 που είχε. Η ΔΑΣ εξέλεξε και τους δύο αντιπροσώπους του σωματείου για το ΕΚΑ και τον έναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία Μετάλλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ