Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αγωγή που κατέθεσαν σε βάρος των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης οι μεγαλοκαναλάρχες, με το αίτημα να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους τον περασμένο μήνα. Σαν μάρτυρας υπεράσπισης στη χτεσινή εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

ΜΕΤΑΛΛΟ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας». Οι εκλογές διεξάγονται στα γραφεία του Συνδικάτου (3ης Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης) από 3.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.

ΠΟΕΣΥ: Ολοκληρώνονται σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 5ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Η «Μαχόμενη Συνεργασία», με 77 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιό της, καλεί σε υπερψήφιση του συνδυασμού για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ: Με την εκ νέου ανάδειξη της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» σε πρώτη δύναμη ολοκληρώθηκε στις 13 Απρίλη το 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, στο οποίο συμμετείχαν 37 αντιπρόσωποι από 17 σωματεία. Στους 34 ψηφίσαντες, ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» πήρε 34 ψήφους καταλαμβάνοντας στο νέο ΔΣ και τις 11 έδρες. Επίσης, για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξέλεξε τους 3 αντιπροσώπους και τον έναν για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου (6 Απρίλη), συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης, καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Τρίωρη παναττική στάση εργασίας (11.30 π.μ.-2.30 μ.μ.) και συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των σωματείων στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια. Και καλεί τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με αιτήματα αιχμής την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, την επέκταση των ΒΑΕ στα δημόσια νοσοκομεία, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς κ.ά. Αλλά και να απαιτήσουν κλιμάκωση των αγώνων, σε αυτή την κατεύθυνση.

ΕΘΙΑΓΕ: Τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. με 1 μ.μ.) πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικών Ερευνών), διεκδικώντας να καταβάλλεται κανονικά το σύνολο των αποδοχών τους. Οι εργαζόμενοι του ΕΘΙΑΓΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μειωθούν οι αποδοχές μέχρι και 40% επειδή η κυβέρνηση δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χτες πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στο χώρο εργασίας τους και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε το ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ.

ΟΤΕ: Συγκέντρωση οργανώνει σήμερα η ΟΜΕ ΟΤΕ στις 5.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της, στη Σταδίου. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ