Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ: Τρία στελέχη του ΠΑΜΕ σέρνονται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σαλαμίνας, επειδή στις 27 Οκτώβρη 2005 συνελήφθησαν από αστυνομικούς να κολλούν αφίσες του ΠΑΜΕ, προπαγανδίζοντας την πανελλαδική απεργία που διοργάνωναν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Πρόκειται για τον Πετράκη Νικήτα, γραμματέα της ΚΟ ΚΚΕ Σαλαμίνας, Ζώη Αλέκο, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου Σαλαμίνας και Αθανασιάδη Νίκο, πρώην μέλος της διοίκησης του σωματείου. Την επιχείρηση αυτή τρομοκράτησης των συνδικαλιστών καταγγέλλει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά.

ΔΕΗ: Τρίωρη στάση εργασίας για τις 23 Μάη αποφάσισε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη αποκλειστικά για το ζήτημα της μετατροπής της άδειας της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» σε «συμπαραγωγό». Οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στηρίζει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ. Παράλληλα, κατέθεσαν πρόταση για 24ωρη απεργία και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική αυτή και για τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΟΤΕ: Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με χτεσινή του απόφαση, την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε ασκήσει η ΟΜΕ - ΟΤΕ κατά του Οργανισμού και του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να της χορηγηθούν οι απαιτούμενες πληροφορίες αναφορικά με τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών και την εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» («Deutsche Telecom»). Το αίτημα θα κριθεί στην κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Ιούνη.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Το Σάββατο, 17 Μάη, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας (Ακαδημίας 50).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ