Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

Απόπειρα με ερωτηματικά. Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η ενέργεια του προϊστάμενου της πόλης του Βερολίνου στην οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ, να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του (αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι). Ο 65χρονος Γιούργκεν Κίσλινγκ νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση από τη Δευτέρα, όταν και βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στην οικία του στα προάστια της πόλης. Ο αυτόχειρας άφησε δύο σημειώματα αυτοκτονίας, ένα για την κόρη του κι ένα για την οικογένειά του, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της πόλης, αντιμετώπιζε σοβαρά πολιτικά προβλήματα, χωρίς να διευκρινίζεται ποια ακριβώς ήταν αυτά.

Το «αυγό του φιδιού»: Εντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, αλλά και στο διεθνή χώρο προκάλεσε η... ηλιθιότητα που επέδειξε Ιταλός ακροδεξιός βουλευτής. Ο Ρομπέρτο Καλντερόνι, μέσα στον παροξυσμό του για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική ομάδα της χώρας του, επιτέθηκε φραστικά στους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας για την πολυπολιτισμικότητα που το χαρακτηρίζει. Ο 50χρονος πολιτικός, που απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Παιδείας όταν εμφανίστηκε με φανέλα που χλεύαζε τον προφήτη Μωάμεθ, ειρωνεύτηκε τους «τρικολόρ» για το ποιόν τους και χαρακτήρισε την κατάκτηση του τροπαίου ως πολιτική νίκη. «Νικήσαμε μια ομάδα, που θυσίασε την πολιτιστική ταυτότητά της, επιλέγοντας μαύρους, μουσουλμάνους και κομμουνιστές», δήλωσε συγκεκριμένα.

Προβλήματα για τους Αφρικανούς: Στο αέρα βρίσκεται η επόμενη διοργάνωση του Μουντιάλ, που είναι προγραμματισμένη για το 2010 να διεξαχθεί στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με το γερμανικό sid (πρακτορείο αθλητικών πληροφοριών) η ΦΙΦΑ σκέφτεται πολύ σοβαρά την αφαίρεση της διοργάνωσης από τη Μαύρη ήπειρο και ψάχνει για νέο οικοδεσπότη! Ο λόγος είναι ότι στη Νότια Αφρική από τις 15 Απρίλη του 2004, όταν και ανέλαβαν τη διοργάνωση, τα πάντα έχουν μείνει στάσιμα. Από τα προγραμματισμένα τέσσερα στάδια για κανένα δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή. Στο Κέιπ Τάουν ακόμα ερίζουν για το πού θα ανεγερθεί το γήπεδο. Για τις αποστολές από τις 31 χώρες και για τους τουρίστες, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000, υπάρχουν ελάχιστοι κατάλληλοι τόποι διαμονής, ενώ σημαντικότατο έλλειμμα παρουσιάζεται και στον εκσυγχρονισμό των σταδίων και στις συγκοινωνίες. Σε περίπτωση μετάθεσης, φαβορί προβάλουν οι ΗΠΑ, που είχαν διοργανώσει το Μουντιάλ του 1994.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ