Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ενέκρινε την απόλυση υποψήφιου συνδικαλιστή. Με απόφασή του απέρριψε αίτηση υπαλλήλου γραφείου που υποστηρίζει ότι απολύθηκε, γιατί θα κατέβαινε υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του επιχειρησιακού του σωματείου. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο υπάλληλος στο Εφετείο υποστήριξε ότι εργάζονταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους, καθώς ο εργοδότης του δυσαρεστήθηκε για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές του σωματείου. Δηλαδή, η εφετειακή απόφαση δέχθηκε ότι η απόλυση έγινε «από λόγους εμπάθειας» του εργοδότη του και όχι για οικονομικοτεχνικούς λόγους που επικαλέστηκε η επιχείρηση (μείωση προσωπικού). Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι το Εφετείο έσφαλε, καθώς επικαλείται μεν εμπάθεια του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, αλλά δεν αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά που να αποδεικνύουν πραγματική άσκηση συνδικαλιστικής δραστηριότητας και εκδικητική συμπεριφορά των οργάνων του εργοδότη του.

ΔΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ η ημιαργία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα που έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία διαδικασιών αρμοδιότητάς τους (όπως πληρωμές, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών κλπ.) την 31η Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Αυτό αναφέρεται σε χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ως εκ τούτου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι εν λόγω υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές για τις συγκεκριμένες συναλλαγές με τους πολίτες μέχρι τις 15.00.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για σήμερα το πρωί, έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί ο 31χρονος οδηγός ταξί, που κατηγορείται ότι πυροβολούσε εναντίον ανυποψίαστων πολιτών μέσα από το τζιπ του. Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων .Ο συνήγορός του έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του 31χρονου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ