Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Ακυρη και καταχρηστική έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απόλυση εργαζομένου, γιατί ζήτησε πρόσθετη αμοιβή για επιπλέον εργασία που προσέφερε στην εταιρεία του. Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που δέχτηκε ότι η απόλυση έγινε λόγω της μη αρεστής στην εργοδότρια εταιρεία διεκδίκησης από τον εργαζόμενο των δικαιωμάτων του. Ο εργαζόμενος προσελήφθη για εξωτερικές εργασίες, ενώ συμφωνήθηκε να απασχολείται και στο λογιστήριο μέσα στο νόμιμο ωράριό του. Ομως, δε συμφωνήθηκε ιδιαίτερος ή επιπλέον μισθός για τις πρόσθετες εργασίες. Ωστόσο, όταν ο εργαζόμενος απαίτησε πρόσθετη αμοιβή για τις επιπλέον εργασίες ο ιδιοκτήτης τον απέλυσε.

ΚΑΙΝΟΦΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ χωρίς καμιά εγγύηση, χαρακτήρισαν τη λήψη DNA, οι συνήγοροι του Αρη Σειρινίδη, Χ. Πετσιμέρη και Α. Παπαρούσου, στην οποία ο κατηγορούμενος δεν έχει καμία πρόσβαση γι' αυτό το οποίο ελέγχεται. Οπως είπαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τη νομιμότητα και την επιστημονικότητα της διαδικασίας. Η εξέταση γίνεται από αστυνομικούς βιολόγους. Επίσης, επισήμαναν, τον κίνδυνο να παγιωθεί μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο επαρκές αποδεικτικό στοιχείο. Τέλος, έθεσαν και το ερώτημα της δυνατότητας να ελέγχεται βιολογικό υλικό από διαφορετική πηγή. Χτες, οι συνήγοροί τους, μίλησαν για απουσία από τη δικογραφία της εξέτασης του βιολογικού υλικού. Κατήγγειλαν, επιπρόσθετα, ότι στην έκθεση ταυτοποίησης δεν περιγράφεται ούτε το υλικό της μάσκας ούτε αν έχει βρεθεί σε αυτή άλλο βιολογικό υλικό. Τέλος, καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησής του, έκανε η μητέρα του Α. Σειρινίδη. Οπως είπε, στο κελί του «μέρα νύχτα καίει το φως και χάνει την αίσθηση του χρόνου», ενώ τον κρατούν πολλές ώρες με τα χέρια δεμένα πίσω.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ κρίθηκε χτες, μετά την απολογία του με υπόμνημα στη β' ειδική ανακρίτρια ο Σίμος Σεϊσίδης, που είναι φυγόδικος από το 2006 για ληστεία. Η ανακρίτρια επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Ο Σ. Σεϊσίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το συνήγορό του, από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι ο Σ. Σεϊσίδης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών. Αντίθετα, όπως ισχυρίζεται, ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Σεϊσίδη από πίσω, γι' αυτό άλλωστε η σφαίρα που καρφώθηκε στο γόνατό του έχει φορά από πίσω προς τα εμπρός. Για το λόγο αυτό υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διωχθεί ο αστυνομικός. Στο υπόμνημα καταγγέλλεται επίσης, ότι ελήφθη παράνομα δείγμα βιολογικού υλικού από τον Σεϊσίδη, χωρίς ο ίδιος να έχει πρώτα δώσει τη συγκατάθεσή του.

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ μήκους 250 μέτρων, ένα μαχαίρι αλλά και δυο φυγόποινους βρήκαν αστυνομικοί μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στον καταυλισμό των τσιγγάνων, κοντά στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί έλεγξαν 422 άτομα και 175 οχήματα μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ συνέλαβαν ένα άτομο για παράβαση του νόμου «περί όπλων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ