Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τις αποδοκιμασίες εργαζομένων και άλλων πολιτών βρέθηκαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στην επίσημη δοξολογία που έγινε χτες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης όσο και υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, αλλά και ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, τα... άκουσαν για την πολιτική που υλοποιούν και η οποία τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, χτυπά ανελέητα τον εργαζόμενο λαό. Εργαζόμενοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που σε δύο μήνες θα βρεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων, «αγανακτισμένοι», αλλά και πολλοί άλλοι φώναζαν συνθήματα τόσο κατά την είσοδο όσο κυρίως κατά την έξοδο των επισήμων από την εκκλησία.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ σε βάρος μεταναστών σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ιδιαίτερα κοντά στην πλατεία Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες φασιστοειδή βγαίνουν οργανωμένα και επιτίθενται εναντίον των μεταναστών μόλις βραδιάζει. Οι μετανάστες αιμόφυρτοι, πολλές φορές, αναζητούν περίθαλψη, όπου αλλού μπορούν εκτός των νοσοκομείων, γιατί φοβούνται μην τους αναζητήσει η αστυνομία, καθώς ισχύουν εγκύκλιοι που προβλέπουν την παράδοσή τους στην Αστυνομία στην περίπτωση που οι μετανάστες δεν «είναι νόμιμοι»...

ΣΕ ΕΚΤΟΝΩΣΗ οδηγείται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δικαστικό κλάδο με την απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για τις τρίωρες διακοπές των συνεδριάσεων στα δικαστήρια. Και αυτό γιατί αφενός η ΕΔΕ αποφάσισε, ενόψει της συνάντησης με τον Ευ. Βενιζέλο, να μη δώσει συνέχεια στην προχτεσινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Ασημακοπούλου, που ανέφερε ότι οποιαδήποτε αποχή των δικαστών είναι αντισυνταγματική και αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, και αφετέρου η ΕΔΕ αποφάσισε να επισπεύσει τη σύγκληση της ετήσιας γενικής συνέλευσης (θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοέμβρη αντί για Δεκέμβρη), όπου αναμένεται να επανατοποθετηθεί στο θέμα της τρίωρης διακοπής των συνεδριάσεων.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕΪΣΙΔΗ: Προσφυγή κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του, ο Σ. Σεϊσίδης κατά της πρόσφατης διάταξης του εισαγγελέα με την οποία αποφασίστηκε η απαλλαγή του αστυνομικού που τον πυροβόλησε το Μάη του 2010 στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Η διάταξη του εισαγγελέα βασίστηκε στους ισχυρισμούς του αστυνομικού ότι ο Σ. Σεϊσίδης, ετοιμαζόταν να τον πυροβολήσει και ότι βρισκόταν σε κατάσταση «άμυνας». Ο Σεϊσίδης στην προσφυγή του μιλά για αλλοίωση των δεδομένων της υπόθεσης, αφού από σειρά καταθέσεων και εγγράφων προκύπτει ότι ο αστυνομικός τον πυροβόλησε «από πίσω στα πόδια» χωρίς να απειλείται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ