Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Γρ. Πεπόνη βρίσκεται η λίστα με όσους χρωστούν στο Δημόσιο (από 150.000 ευρώ και πάνω). Η λίστα θα μελετηθεί για να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες. Αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους τα χρέη είναι αμετάκλητα.

ΤΕΜΠΗ: Συνεχίζονται οι διακοπές κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών, λόγω έργων καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Αύριο και την Παρασκευή η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό θα διακοπεί από τις 6 έως τις 8 το πρωί και από τις 14 Νοέμβρη θα διακοπεί για 12 μέρες. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έχουν ανακοινωθεί οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του Νομού Λάρισας, είτε μέσω Ελασσόνας.

ΥΠΟΘΕΣΗ PROTON BANK: Για βαρύτατα κακουργήματα καλείται να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank, στον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης και 6 μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας. Τα αδικήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι, είναι «εγκληματική οργάνωση», «απάτη σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Αναμένεται ο αριθμός των εμπλεκομένων να ξεπεράσει τα 20 άτομα. Ο Λ. Λαυρεντιάδης έρχεται αντιμέτωπος εκ νέου με τον εισαγγελέα, αυτή τη φορά για την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας (2010), καθώς από τα ταμεία της φέρεται να εκταμιεύθηκαν περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια προς εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ότι είναι «αμέσου ή εμμέσου επιρροής» του Λ. Λαυρεντιάδη.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ: Με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» θα κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ αν είναι συνταγματική ή όχι η διάταξη του Ν. 3842/2010, η οποία επιτρέπει τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με χρέη φορολογουμένων, τα οποία βρίσκονται σε δικαστική αναστολή ή έχει ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους σε δόσεις. Με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η τριμελής αρμόδια επιτροπή του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου (πρόεδρος Π. Πικραμμένος και μέλη οι αντιπρόεδροι Κ. Μενουδάκος και Αθ. Ράντος), καθώς έγινε δεκτό το αίτημα εταιρείας σεκιούριτι που ζητούσε την εφαρμογή της πρότυπης δίκης (Ν. 3900/2010), λόγω μείζονος ενδιαφέροντος. Η υπόθεση βρίσκεται στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και θα εισαχθεί στο ΣτΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ