Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ του Αρείου Πάγου ζητά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος. Η ενέργεια αυτή έγινε έπειτα από καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για απόπειρα συγκάλυψης της όλης υπόθεσης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες για την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, στην αρμόδια δικαστική επιθεώρηση.

ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ, χτες το απόγευμα, μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς, σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Οπως ανακοινώθηκε, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν για μικρής έκτασης φωτιά σε διαμέρισμα επί της οδού Αγ. Πάντων 40, βρήκαν στους εσωτερικούς χώρους δύο άτομα τα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους.

ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ του πυρός έγινε το πρωί της Κυριακής λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καβάλα. Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν από τα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και αποβιβάστηκαν σώοι οι περίπου 50 επιβάτες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στον κινητήρα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. εναντίον μικροπωλητών έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λαϊκή αγορά του Αγ. Παντελεήμονα αλλά και σε δρόμους της Αθήνας. Οι αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο, προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις αλλά και σε κατασχέσεις εμπορευμάτων. Την Κυριακή, κατά τους ελέγχους σε Θησείο, πλατείες Ομονοίας, Βάθης και τις οδούς Ζήνωνος, Γερανίου, Κεραμεικού, Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς, προσήχθησαν 11 άτομα και συνελήφθησαν τρεις. Και σε αυτή την επιχείρηση κατασχέθηκαν προϊόντα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20 ΒΟΜΒΕΣ «μολότοφ» εντοπίστηκαν, προχτές, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, μέσα σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοινώθηκε, οι «μολότοφ» ήταν τοποθετημένες μέσα σε κιβώτιο. Επίσης, χτες, βρέθηκαν από περαστικό 13 «μολότοφ» σε πεζοδρόμιο επί της οδού Εθν. Αμύνης, πάλι στη Θεσσαλονίκη. Και οι 33 αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες κατασχέθηκαν και αναμένεται να εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Συνεχείς είναι οι συλλήψεις μεταναστών σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας, που προσπαθούν να ταξιδέψουν σε διάφορες χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Οπως ανακοινώθηκε, από το Σάββατο έως και χτες, συνελήφθησαν έξι άτομα, εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ και το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι επιχειρήσεις της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την παράνομη στάθμευση. Ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο οι άνδρες και οι γυναίκες της Τροχαίας έδωσαν 1.125 κλήσεις. Οι 1.004 «κόπηκαν» σε οδηγούς αυτοκινήτων, 23 σε ταξί, 82 σε μοτοσικλέτες και 16 σε φορτηγά. Αντίστοιχα, την Κυριακή, δόθηκαν συνολικά 939 κλήσεις εκ των οποίων οι 686 σε αυτοκίνητα, δύο σε ταξί, 221 σε μοτοσικλέτες, 29 σε φορτηγά και μία σε λεωφορείο. Οπως προειδοποιεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το μέτρο θα συνεχιστεί.

ΘΑΝΑΣΙΜΑ τραυματισμένος στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, όπου υπηρετούσε, βρέθηκε χτες επικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Για το συμβάν διεξάγονται έρευνες.

ΤΕΛΟΣ στη μετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ από αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί αποφάσισε να βάλει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU). Η απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδίδεται στις διαβεβαιώσεις του λεγόμενου μεταβατικού φορέα ότι θα αρχίσει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων μέσα στη βδομάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ