Κυριακή 19 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Νεραντζούλα φουντωτή του φασισμού

Το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας υπήρχε από παλιά και συνεχίζει να υπάρχει. Για να προστατεύει τους κομμουνιστές στις διαδηλώσεις από το ενδεχόμενο να μαδήσουν καμιά νεραντζιά οι ακροδεξιοί και ν' αρχίσουν να πετάνε νεράντζια.

Ετσι η καλή και δημοκρατική μας κυβέρνηση, αυτός ο κλώνος του Ζοσπέν, φροντίζει να μη φάμε νεράντζια στα κεφάλια και φυτεύει στις διαδηλώσεις μπάτσους με πολιτικά και οπωσδήποτε οπλισμένους. Γιατί, ως γνωστόν, το αντίδοτο στα ακροδεξιά νεράντζια είναι το περίστροφο.

Σ' αυτήν την ωμή, κυνική και θρασύτατη λογική του κεντροαριστερού πεζοδρομίου και της κουλτούρας του διαφημιστή που εμπνεύστηκε το «έτσι σας αρέσει», απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ του ΚΚΕ ο πρωθυπουργός τούτης εδώ της δύσμοιρης χώρας.

Μια δράκα βουλευτές χειροκρότησαν μάλιστα θερμά το μεγάλο αυτό πολιτικό - που είχε το ανάστημα να ευχαριστεί τους Αμερικανούς επειδή του μίκρυναν, κατά τα Ιμια τουλάχιστον, τη χώρα που κυβερνά από το 1996 - όταν με μακιαβελικό χαμόγελο και διαβάζοντας από χαρτί μπροστά του, αποκάλυψε ότι: οι κομμουνιστές «συνέλαβαν» τον εγκάθετο αστυνομικό στην πορεία της Πρωτομαγιάς για να τον... ληστέψουν!!!

Αν δεν ήταν βαθιά επικίνδυνα και σε στιλ παράνοιας εκσυγχρονισμένου κομψού Μουσολίνι όλα τούτα, θα γελάγαμε. Ομως, σε μια δεύτερη ανάγνωση σύντροφοι, το επικοινωνιακό προπαγανδιστικό παιχνίδι είναι αποκαλυπτικό για το πού το πάνε το πράγμα οι δημοκράταροι του ΠΑΣΟΚ μπροστά στα αδιέξοδα της ίδιας τους της πολιτικής.

Προσέξτε φιλοσοφία από πρωθυπουργικά χείλη. Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα το πολύ κακό που μπορούν να κάνουν είναι όλο κι όλο να... πετάνε νεράντζια στις διαδηλώσεις. Οι κομμουνιστές όμως είναι πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι. Ετσι και εμφανιστείς στην πορεία διαμαρτυρίας τους, το λιγότερο που θα πάθεις, είναι να σε ληστέψουν. Εδώ δε λυπήθηκαν κοτζάμ όργανο της τάξεως, φανταστείτε τι έχει να πάθει ένας απλός πολίτης που τους συμπαθεί και θέλει να συμπορευτεί μαζί τους. Αυτό ήθελε να πει κι αυτό είπε ο κ. Σημίτης στη Βουλή εν έτει 2002 της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εφάρμοσε, μέσα στο Κοινοβούλιο, κατά γράμμα την έσχατη πολιτική που αποφάσισε η Χαρ. Τρικούπη. Να σπρωχτεί πάση θυσία και να χρηματοδοτηθεί εμμέσως η ανάγκη, οτιδήποτε ακροδεξιό, λεπενικό κινείται στην Ελλάδα. Κόμμα, απόκομμα, εφημερίδα, ράδιο, φάτσα, κίνηση. Να φουσκώσει γρήγορα κι απότομα, να διεκδικήσει ψήφους στις πρώτες εκλογές που έρχονται, ώστε να ανακόψει την ευρωπαϊκού τύπου ήττα των σοσιαλιστών και την ανάκαμψη της πούρας Δεξιάς.

Μέσα σε μια μεταπασχαλινή, μεταλεπενική βδομάδα, στα ΜΜΕ ξεφύτρωσαν και προβάλλονται συστηματικά και σκανδαλωδώς απ' τον Πλεύρη ως το Βορίδη, όλα τα πρόσωπα που μπορούν να αξιοποιήσουν έντεχνα γκάλοπ προηγηθέντα που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι οι Ελληνες αγάπησαν... τη χούντα.

Η φασιστική νεραντζούλα πήρε να φουντώνει με κυβερνητικό λίπασμα. Και χαρούλες, χειροκροτήματα κι επιθέσεις στον Φλωράκη. Επικίνδυνα παιχνίδια με απρόβλεπτες - γι' αυτούς - συνέπειες. Για μας η νεραντζιά ποτέ δεν είναι αδέσποτη και ποτέ δεν είναι αθώα. Ξέρουμε απλώς να φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού, την επομένη κάθε αντιφασιστικής νίκης.


της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ