Σάββατο 25 Μάρτη 2006 - Κυριακή 26 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Killers go home, ενταύθα...

Ανοιξη 2006! Παραμονές εθνικής επετείου, «μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του '21» προτρέπει ο ποιητής. Κι όμως, ο αέρας είναι γεμάτος απειλές, ανασφάλεια, δουλείες και ...βρισιές. Κατάρες. Για την πλειονότητα των εργαζομένων η γιορτή είναι ένα κολοβό τριήμερο ξοδεμένο στη δεύτερη δουλιά, στην τρίτη, οπωσδήποτε στη μαύρη εργασία. Για κάμποσους μια γιορτή χωρίς νόημα, αφού της το 'κλεψαν εθνικοί υψηλοί στόχοι σαν το «everything» και τους Αραβες, θαρρείς βγαλμένους όχι από την Παλαιστίνη βέβαια ή τη Φαλούτζα του Ιράκ, αλλά από την κωμωδία «Ο εμίρης κι ο κακομοίρης» που θα πάρουν τους κύκλους της «Ολυμπιακής», για να παίζουν οικονομικό χουλαχούπ...

Το κρασί το ξίνισαν οι νοθευτές της λαϊκής κυριαρχίας που επιτροπεύουν από τις Βρυξέλλες τους ιθαγενείς σκλάβους και οι μάνατζερ, τα στελέχη των πολυεθνικών που αυτοκτονούν (;) στον Καιάδα των ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων, αφήνοντας γονείς και ΜΜΕ στις υπόγειες διαδρομές των ανακρίσεων και των εκταφών.

Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα, οι αγρότες στην Πέλλα και τη Λακωνία, οι αποδέκτες της γενναιόδωρης (!) αύξησης του 2,8% υπάλληλοι κι εργάτες υπόδουλοι του ΣΕΒ, οι φοιτητές που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν πάλι, στην πλειονότητά τους, τους φονιάδες του μέλλοντός τους, στέκονται άφωνοι μπροστά στην ευρωγκιλοτίνα που τους περιμένει.

Ηρθε η ώρα της συνειδητοποίησης πως το σύνθημα που δόνησε και δονεί τις ορατές κι αθέατες μάζες που αντιστέκονται «killers go home», δεν αφορά μόνον τους ξένους ιμπεριαλιστές με τα βαλιτσάκια παρακολούθησης τηλεφώνων, τις επενδύσεις με τίμημα εδάφη της πατρίδας, κατοχή και εξαθλιωμένους πληθυσμούς. Αλλά εκτοξεύεται με πολιτική ενάργεια, επίμονη δράση, ασάλευτη αποφασιστικότητα και προς τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές.

Ηρθε η ώρα το «killers go home», το φονιάδες στα σπίτια σας, στα κελιά σας κοινωνικά και πολιτικά ν' αποκτήσει και την ιθαγενή δυναμική του. Να γίνει πολιτική πράξη. Πρώτη και ύστατη της ελληνικής σκηνής, που ταλανίζεται από την αλλοτριωμένη προσέγγιση των αντικειμενικών δυσκολιών επιβίωσης ενός λαού.

Του δικού μας λαού που δικαιούται μια καλύτερη τύχη από την προδιαγεγραμμένη αιχμαλωσία του σ' έναν ψευδολαμπρό, ψευδοβολεμένο, τρομοκρατημένο μικροαστισμό που πνίγεται στην απολίτικη λάσπη της μιντιοκρατίας.

Τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας δε δικαιούνται πια ούτε κατ' ευφημισμόν τον τίτλο. Διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να διαχειρίζονται την υποκλαπείσα λαϊκή κυριαρχία ως λαθρέμποροι ιδεών, δήμιοι πολιτικών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Καταχραστές του απέραντου οικονομικού και πολιτισμικού πλούτου που παράγει η εργατική τάξη, την εγκλώβισαν σε διπολικές «παράγκες» με αμφίσημες υποσχέσεις και προθέσεις.

Στο άκρο της εκμετάλλευσης περιμένει ο θάνατος. Ο φόνος. Ταξικός. Προαναγγελθείς. Συλλογικός και ατομικός. Οι φονιάδες των λαών τους είναι δράστες που επιζούν πολιτικά με πολλαπλασιαστή της ισχύος τους την ανοχή. Οταν λάβει τέλος, η σύγκρουση αρχίζει και τελειώνει με την εξουσία στα χέρια που τη δικαιούνται. Και οι killers, οι φονιάδες εν τάξει, στη μειοψηφούσα τάξη τους. Home... Κι ενταύθα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ