Κυριακή 25 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
«Δημο-ψόφισμα»

Ζητάμε επίμονα δημοψήφισμα για την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης (ΕΜΣ από τούδε στο κείμενο). Για ν' αποφασίσει, αφού επιτέλους πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, τι θα σημάνει η μετατροπή του κράτους και τοπικά, σε νομαρχία των Βρυξελλών. Μετά τις εμπειρίες της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ως γνωστόν, η άρχουσα τάξη της ΕΕ αποφάσισε να επαναφέρει το ευρωσύνταγμα, βαφτίζοντάς το Συνθήκη, δηλαδή το κρέας ψάρι για να νηστεύουν εσαεί οι λαοί. Και δημοψήφισμα δε θα γίνει, γιατί φοβούνται τις αποκαλύψεις. Θυμίζω ότι ο Ζισκάρ ντ' Εστέν είχε πει, όταν συζητιόταν το προσχέδιο του ευρωσυντάγματος: «Η κοινή γνώμη θα οδηγηθεί, χωρίς να το γνωρίζει, στην υιοθέτηση των προτάσεων που δε ρισκάρουμε να τις παρουσιάσουμε άμεσα»!..

Η Μαριέτα Γιαννάκου στη σχετική συνεδρίαση της Βουλής προχτές, σε ερώτησή μου περί δημοψηφίσματος ήταν ειλικρινέστερη και περιγραφικότερη: «Εδώ εμείς, με γραμματείς και χιλιάδες κείμενα και δεν πολυξέρουμε την ΕΜΣ. Ο λαός είναι αδύνατον να ενημερωθεί και να καταλάβει. Οπότε είναι πιθανόν να πει όχι...». Δηλαδή, το δυσπρόσιτο των εννοιών θα κάνει την ευρωπαϊκή φυλακή πιο ευχάριστη κατά το ...μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Τα δημοψηφίσματα είναι εργαλείο, λοιπόν, χειραγώγησης των μαζών στα χέρια μιας αριστοκρατίας της γνώσης. Οι γραφειοκράτες θριαμβεύουν όπως οι σουπιές Βρυξελλών... Το δημοψήφισμα σκοτώνει το δήμο, γίνεται δημο-ψόφισμα.

Επειδή είναι βέβαιο πως ο λαός καταλαβαίνει τα πάντα όταν λεχθούν για να τα καταλάβει και να συλλογάται καλά όποιος συλλογάται λεύτερα κατά Ρήγα Φεραίο, θα σταθώ σε δυο - τρία άρθρα που αρκούν για να δώσουν το μέτρο της αταλάντευτης μάχης για δημοψήφισμα που οφείλει να δώσει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.

Σύμφωνα με το άρθρο 2c της Συνθήκης το Εθνικό μας Κοινοβούλιο οφείλει να υποτάσσεται στην ΕΕ όποτε κι εάν αυτή ενεργεί πρώτη! (εξαιρετικώς αφιερωμένο στους αριστερούς που καμώνονται ότι το άρθρο 16 θα σώσει το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης Παιδείας).

Στο 8c η Βουλή υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, αφού η άσκηση της λαϊκής εθνικής κυριαρχίας τίθεται υπό την αίρεση της ...«καλής λειτουργίας της ΕΕ»!... (η πρακτική μετάφραση είναι ότι η ψήφος του λαού λογαριάζεται μόνον όταν βολεύει την ΕΕ, αλλιώς αχρηστεύεται με πληθώρα θεσμικών εργαλείων).

Το αποκορύφωμα, όμως, σύντροφοι, είναι κατά τη γνώμη μου το άρθρο 69e σε συνδυασμό με το 61i. Πάρτε βαθιά δημοκρατική αναπνοή και χωνέψτε αυτό το συνδυασμό ευκολότερα από το μυστικό συνδυασμό της γιουροβίζιον, αν μπορείτε.

Το πρώτο ορίζει «εγκλήματα κατά της Ενωσης» (crimes against the Union) και το αξίωμα του Ευρωπαίου Δημόσιου Κατηγόρου. Η μετάφραση απλή: Θα θεσμοθετηθούν φριχτές διώξεις, πολιτικές βεβαίως, εναντίον όλων των αντιφρονούντων. Κομμουνιστές, πατριώτες, δημοκράτες, απλοί ευρωσκεπτικιστές θα μετατρέπονται εν μια νυκτί σε ...εγκληματίες κατά της Ενωσης.

Και τι θα μας κάνουν; Μήπως μείνετε με την εντύπωση ότι τουλάχιστον εντός Ελλάδας θα είμαστε ασφαλείς; Λάθος. Η ΕΕ με το άλλο άρθρο (61i) επεμβαίνει στις δικαιοδοσίες των κρατών - μελών «για να διατηρήσει το νόμο και την τάξη». Κάθε σχόλιο περιττεύει. Μια κραυγή, μια γροθιά, μια υπογραφή: Δημοψήφισμα τώρα. Οχι στην υποταγή. Οχι στη σύγχρονη κατοχή.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ