Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ: Τρία περίπου τετραγωνικά μέτρα σοβά αποκολλήθηκαν από την οροφή της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, 2 μαθητές. Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς κατασκευάστηκε πριν από μία 10ετία, πρόκειται δηλαδή για ένα καινούριο κτίριο που όμως, καθώς φαίνεται, είχε κακοτεχνίες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν ώστε:

  • Να επιστρέψουν έγκαιρα μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, μετά την πτώση σοβάδων από τις οροφές των αιθουσών.
  • Η επίβλεψη των σχολικών κτιρίων κατά την κατασκευή τους να είναι διαρκής και λεπτομερής για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών και εργαζομένων.
  • Πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου να γίνεται επισταμένος έλεγχος για την ασφάλεια των διδακτηρίων.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ: Βουλευτές του ΚΚΕ επανέρχονται για το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους κατοίκους των Καμένων Βούρλων, οι οποίοι ανησυχούν έντονα για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής και Γιάννης Γκιόκας ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν ώστε έγκαιρα να συνταχθούν οι σχετικοί πίνακες παρακατάθεσης διαφοράς αποζημιώσεων απ' τη Δ/νση Απαλλοτριώσεων στη Δ12 του ΥΠΕΧΩΔΕ;
  • Πότε θα καταβληθούν οι οριστικές αποζημιώσεις όπως αυτές καθορίστηκαν με την απόφαση του Εφετείου Λαμίας στους δικαιούχους;

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ: Μετά από το λιμάνι του Πειραιά και την αντίστοιχη απόπειρα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σειρά έχει τώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με δεδομένη τη σημαντική γεωγραφική και στρατηγική του θέση.

Η αρχή έγινε με την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να επιβάλει χαράτσι για το παρκάρισμα εντός του λιμανιού, συνεχίζεται με την επικείμενη δημοπρασία για να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του πάρκινγκ σε ιδιωτική εταιρεία και την απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς από το χώρο του λιμανιού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, έτσι ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και οι ελεύθεροι χώροι να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες που θα ασκούν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Να μειωθούν τα τέλη ελλιμενισμού και το ύψος της τιμής των εισιτηρίων των επιβατηγών πλοίων.

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Σε νέες αυξήσεις προχώρησε η κυβέρνηση στην τιμή του ενιαίου εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, από την 1/1/2009, ακολουθώντας τις εξαγγελίες και τις αυξήσεις που έλαβαν χώρα την περυσινή χρονιά. Με την καθιέρωση του ενιαίου εισιτηρίου για οποιοδήποτε μέσο μαζικής μεταφοράς και την αύξηση της τιμής του στο 1 ευρώ, συνεχίζεται η ληστεία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν η κυβέρνηση:

  • Θα καθιερώσει τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εργαζόμενους το πρωί, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες.
  • Θα καθιερώσει τη δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑμΕΑ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ: Συνεχίζεται η ομηρία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος των συμβασιούχων, με σύμβαση ημέρας, που απασχολούνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Εύα Μελά, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Σε τι συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία ώστε να διασφαλιστεί η μη απόλυση των 80 εργαζομένων στη ΓΓΑ;
  • Πότε επιτέλους η πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει στην άρση της ομηρίας τους και στη μετατροπή τη σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, για να κλείσει ένα άθλιο καθεστώς που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ;


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ