Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ: Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόσυρση 64 λεωφορείων του ΟΑΣΘ την 31η Δεκεμβρίου 2007, λόγω παλαιότητας (έκλεισαν 12 χρόνια κυκλοφορίας). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούνται καθημερινά 500 περίπου λιγότερα δρομολόγια σ' όλες τις γραμμές, να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα αστικά δρομολόγια και μεγάλη ταλαιπωρία για τους χιλιάδες επιβάτες του Νομού Θεσσαλονίκης.

Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη ύπαρξης δημόσιου οργανισμού συγκοινωνιών, που θα παρέχει καλές και φτηνές συγκοινωνίες, με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό λεωφορεία, που θα καλύπτουν όλες τις περιοχές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς αν η κυβέρνηση θα παρέμβει άμεσα ώστε να αυξηθούν τα προγραμματισμένα αστικά δρομολόγια του ΟΑΣΘ και αν θα προωθήσει τη δημιουργία δημόσιου οργανισμού αστικής συγκοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Οπως σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στην Κέρκυρα, η διαχείριση των απορριμμάτων, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο πλήρους απραξίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε τραγικά αδιέξοδα. Οι κάτοικοι αγωνιούν και κινητοποιούνται ώστε να αποφευχθούν λύσεις που θα καταστρέφουν το περιβάλλον και θα δημιουργούν προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Στα πλαίσια αυτά οι κάτοικοι της Λευκίμμης έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την έναρξη εργασιών ενός κατ' ευφημισμό ΧΥΤΑ στην περιοχή. Ενός ΧΥΤΑ που η προοπτική του θα είναι μια «καλά» οργανωμένη χωματερή αφού οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία του ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων δεν υπάρχουν. Αντίστοιχο αρνητικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο ΤΕΜΠΛΟΝΙ.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει την αγωνία των κατοίκων της Λευκίμμης, έστειλε ειδικές δυνάμεις καταστολής οι οποίες με χρησιμοποίηση χημικών και με συλλήψεις επέβαλαν την εγκατάσταση του εργολάβου ο οποίος είναι ο ίδιος που παρέδωσε με κακοτεχνίες τον ΧΥΤΑ στο ΤΕΜΠΛΟΝΙ και τον παρέλαβαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα οι ειδικές δυνάμεις καταστολής από το συγκεκριμένο χώρο.
  • Τι μέτρα θα παρθούν ώστε ο ΧΥΤΑ στην περιοχή να μην μετεξελιχθεί σε χωματερή αλλά να ικανοποιεί τις περιβαλλοντικές και επιστημονικές προδιαγραφές;
  • Τι μέτρα θα παρθούν για να υπάρξει σύγχρονη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε όλο το νομό Κέρκυρας;

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στα Καλύβια Φυλακτής του Δήμου Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, κτίσματα και δρόμους, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική έως αδύνατη η διαμονή πολλών κατοίκων στα σπίτια τους.

Σοβαρές είναι ακόμη και οι συνέπειες από τις ζημιές που σημειώθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς και σε αυτό της ύδρευσης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με τα αίτια του φαινομένου των κατολισθήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή;
  • Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών;
  • Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν ή έστω να περιοριστούν μελλοντικά ανάλογα φαινόμενα και οι συνέπειές τους;

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ενώ τα σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σταμάτησαν να πραγματοποιούνται από πλευράς Νομαρχίας Κέρκυρας οι περισσότερες από τις μισές διαδρομές των δρομολογίων των μαθητών στα σχολεία.

Η αιτία είναι ότι είχε βγει άγονος ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών (Δεκέμβρης 2007) και δεν προβλέφτηκε η λύση του προβλήματος πριν ανοίξουν τα σχολεία. Το χρέος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας προς το ΚΤΕΛ και τους λεωφορειούχους από παρελθόντα έτη ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε σχέση με την αρμοδιότητα που τους έχει ανατεθεί για τη μεταφορά των μαθητών;
  • Με ποιο τρόπο θα γίνεται ασφαλής μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας;
  • Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μαθητών να έχουν ασφαλή, δημόσια και δωρεάν μεταφορά στα σχολεία;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, στα τέλη Αυγούστου, όπου είχαμε ανθρώπινα θύματα αλλά και τεράστιες υλικές ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο όπως και σε κατοικίες και σε αποθήκες, η κυβέρνηση εκτός των άλλων υποσχέσεων είχε δεσμευτεί ότι σε όσους έχει καταστραφεί η πρώτη κατοικία και δεν τους έχουν παραχωρήσει λυόμενη κατοικία, θα τους δινόταν επιδότηση ενοικίου.

Μέχρι στιγμής, αν και έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες από τότε, δεν έχει δοθεί καμία επιδότηση παρότι οι δικαιούχοι έχουν υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα στο Ταμείο Αποκατάστασης Πυροπλήκτων. Η απάντηση που τους δίνουν είναι ότι δεν έχουν μπει χρήματα στο λογαριασμό και για να λύσουν το πρόβλημά τους να καλέσουν τα κανάλια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίλα Καφαντάρη και Λιάνα Κανέλλη ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να λυθεί το πρόβλημα και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους πυρόπληκτους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ