Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Αντιδεξιοί κουρνιαχτοί

Είδαν κι απόειδαν ότι η παροχολογία δεν τους βγαίνει κι άρχισαν να (ξανα)παίζουν με τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του Ελληνα πολίτη. Ο λόγος για τον εταιρικό θίασο του ΠΑΣΟΚ. Με πρώτο βιολί το Θ. Πάγκαλο - αλήθεια, θυμάστε ότι το κωδικό του όνομα στην παράδοση του Οτσαλάν στους χασάπηδες της Τουρκίας ήταν «μεγάλος βιολιστής» ή κάτι τέτοιο, που σημαίνει ότι το άτομο έχει έφεση στις καλές τέχνες; - που λίγες βδομάδες πριν αποκαλούσε την ηγεσία του υπαλλήλους των ΗΠΑ. Ομως, η πολιτική τους έχει οδηγήσει το 1/3 των οικογενειών στα όρια της φτώχειας, έχουν λεηλατήσει τις οικονομίες του κόσμου μέσω της απάτης του Χρηματιστηρίου, έχουν αποδομήσει το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε, έχουν αναγάγει σε επιστήμη το χαφιεδισμό κι έχουν βάψει με αίμα τα χέρια τους στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ. Κι αυτά δεν ξεχνιούνται εύκολα, όσα επικοινωνιακά τρικ κι αν χρησιμοποιήσουν, ακούγοντας τις εντολές των Αμερικάνων επικοινωνιολόγων τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Δάση και παραλίες στο σφυρί

Ο στόχος διπλός: Να μπαλώσουν τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και να αλιεύσουν ψήφους από τους αυθαιρετούχους. Αυτός είναι ο σοσιαλισμός του βιλάρχη κ. Πρωτόπαππα. Και των συνοδοιπόρων τους.

Και νέες προσχωρήσεις

Μετά τους Μπιστικούς, την Γκερέκου και τον Κουνελάκη, και νέα μεταγραφή. Ο δημοσιογράφος Δημαράς, τ. βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, παρά τα όσα είχε καταμαρτυρήσει σε βάρος του κ. «καταλληλότερου» στο παρελθόν. Από μας, κανένα σχόλιο.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περιεκτική Δημοκρατία τ. 5

Επειτα από μια μικρή διακοπή, κυκλοφόρησε ξανά το πολύ καλό περιοδικό «Περιεκτική Δημοκρατία», με πλούσια και όπως πάντα ενδιαφέρουσα ύλη. Στο παρόν τεύχος, που εμφανίζεται και αισθητικά ανανεωμένο, μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενό του για την Αργεντινή, τα κοινωνικά κινήματα και την προοπτική της περιεκτικής δημοκρατίας, γραμμένο από τον Guido Kalafassi, για το Ιράκ και την Παλαιστίνη (Θ. Λέκκας), τη δίκη της «17 Νοέμβρη» από το γνωστό διανοητή Τ. Φωτόπουλο και τα μεταλλαγμένα ως μια άλλη όψη την οικονομίας της αγοράς από τον Π. Κουμεντάκη. Επίσης, υπάρχουν κείμενα για την οικολογική κρίση σήμερα (από το οποίο αντλήσαμε πολλά στοιχεία για το κείμενο της διπλανής στήλης) κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ