Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Ποιο θα είναι το όφελος από ένα ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;

Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μην χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας-συμπαιγνίας.

Οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού, αν ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.

Η ψήφος των εργαζομένων της Ελλάδας στο ΚΚΕ:

  • Είναι ψήφος αντίστασης, και προοπτικής ταυτόχρονα και ψήφος ευθύνης απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που χάνουν κάθε μέρα κατακτήσεις. Μπορεί να δώσει φτερά και δύναμη και στο ευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων.
  • Είναι ψήφος αλληλεγγύης στους λαούς, ψήφος καταδίκης των απολύσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
  • Είναι ψήφος κατά του «διαίρει και βασίλευε», της πολιτικής δημιουργίας κρατών προτεκτοράτων, του ρατσισμού και του εθνικισμού, των στρατοπέδων - γκέτο των ξένων εργατών.
  • Είναι ψήφος κατά του «προληπτικού πολέμου» και των μέτρων καταπολέμησης δήθεν της «τρομοκρατίας». Είναι η καλύτερη αλληλεγγύη κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των λαών της Αφρικής, του σχεδίου για τον δήθεν «εκδημοκρατισμό» της Μέσης Ανατολής, των αντιδραστικών επιλογών κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα της «κοινής θέσης της ΕΕ» κατά της Κούβας.
  • Είναι ψήφος κατά της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και των διώξεων στα κράτη - μέλη, που αφορούν όλους τους λαούς, κατά της προσπάθειας να ξαναγραφτεί η Ιστορία υπέρ των ιμπεριαλιστών και της αντίδρασης.

Υπάρχει κι άλλη επιλογή για τους Ελληνες εργαζόμενους, για τους λαούς της Ευρώπης τόσο στην κάλπη των ευρωεκλογών όσο και στον καθημερινό αγώνα!

  • Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να καταφέρουν κοινό χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού. Είναι σημαντικό την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις - κεντροδεξιές και κεντροαριστερές - να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους. Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των συμμάχων τους που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τις ταξικές επιλογές της σε βάρος των εργαζομένων της Ευρώπης και εκτός αυτής.
  • Μία είναι η επιλογή: Αντίσταση - ανυπακοή - αντεπίθεση σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Καμιά υπακοή στο κοινοτικό δίκαιο και στις κοινοτικές αποφάσεις γιατί είναι ταξικές, αντιλαϊκές. Καμιά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστές.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ