Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΡΘ.-- Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες με τη συμμετοχή και του υποβρύχιου ρομπότ, οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών διαμαρτυρήθηκαν ξανά στις μαλαισιανές αρχές για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την πορεία των ερευνών. Στο μεταξύ, τα δικηγορικά γραφεία φαίνεται ότι ετοιμάζονται ήδη να πλουτίσουν στις πλάτες των τραγωδιών των οικογενειών των εκατοντάδων επιβατών, καθώς ξεκίνησαν οι «συμβουλές» νομικών για αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν μετά από αγωγές.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Ο' Φάρελ, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την εταιρεία «Australian Water Holdings», για να κάνει «διευκολύνσεις» που την αφορούσαν.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε χτες προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, στη βορειοανατολική επαρχία Ασαμ. Στη νότια Ινδία, έξι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και 12 ακόμα τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στη νότια Ινδία.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Στις κάλπες καλούνται σήμερα εκατομμύρια Αλγερινοί ψηφοφόροι για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο της χώρας. Ο 77χρονος απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος (για τέταρτη φορά) Πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κάλεσε τους πολίτες να αγνοήσουν τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για αποχή από τις εκλογές.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χτες στη διάρκεια ταραχών που προκάλεσαν Ορθόδοξοι Εβραίοι όταν μπήκαν στην Πλατεία των Tζαμιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με την άδεια των Ισραηλινών αστυνομικών, για να θυσιάσουν αρνί σύμφωνα με το τελετουργικό του εβραϊκού Πάσχα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέα φονική επίθεση με τουλάχιστον 20 αμάχους νεκρούς και έναν φύλαρχο σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας εξαπέλυσαν χτες ισλαμιστές εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ, ενώ δυνάμεις του νιγηριανού στρατού έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και απελευθέρωση πολλών δεκάδων μαθητριών λυκείου που απήχθησαν προχτές από ένοπλα μέλη της οργάνωσης.

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΑΜ.-- Προειδοποίηση σε γειτονικές χώρες που εμπλέκονται στον εξοπλισμό και οικονομική υποστήριξη ένοπλων εγκληματικών ομάδων που αποσταθεροποιούν εκτενείς περιοχές του ανατολικού τμήματος της ΛΔ Κονγκό απηύθυνε χτες ο Τανζανός Πρόεδρος Τζακάγια Κικουέτε. Ο Κικουέτε κάλεσε τις Ενοπλες Δυνάμεις να παραδώσουν τα όπλα στην ειδική ταξιαρχία επέμβασης του ΟΗΕ που έχει αναλάβει την εξουδετέρωση των ένοπλων ομάδων από τη ΛΔ Κονγκό και στην οποία συμμετέχουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες από την Τανζανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ